Fermaten rykker udendørs: Holder flere koncerter i weekenden

Sønderjyske Rikke Thomsen indvier udendørsscenen fredag aften

25. juni 2020, 09.26

Go Go Berlin har givet deres sange en elektronisk efterbehandling - det kan man opleve lørdag aften. Foto: Pr-foto

HERNING I morgen aften inviterer Fermaten til den første af to sommerkoncerter foran Fermatens indgang - den anden koncert finder sted lørdag.

Fredag gælder det Rikke Thomsen, der sidste år bragede gennem lydmuren på sin egen stille facon. Alene med sin guitar sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve - på klingende sønderjysk. Singlen »Åltins Koldt i København«, gik viralt på samtlige danske medier, stærkt efterfulgt af ep’en »Omve’n Hjemve«, der ramte Sønderjylland direkte i hjertekulen og hurtigt spredte sig ud i det ganske danske land.

Samme aften kan man opleve Esben Kronborg, der sidste år udgav sit selvbetitlede debutalbum på dansk. Et album som har fået flotte anmeldelser og ord med på vejen.

Med mere end 1000 koncerter i ind- og udland er Esben Kronborg en rutineret livemusiker, som har prøvet det meste fra Smukfest til Tivoli i København.

Lørdag aften er der dobbeltkoncert med Go Go Berlin og de lokale talenter i Kong Creed.

Go Go Berlin kommer i en ny udgave, som de kalder GGB Transformend. Bandet har lavet nye fortolkninger og remix af sange fra deres første plader og deres seneste album »The O.C.E.A.N« - fremført live i en ny konstellation.

GGB Transformed fordyber sig i det elektroniske univers, og det er en legeplads, hvor alle musikalske regler er fjernet, naturligvis mixet med Go Go Berlin’s umiskendelige lyd og stærke vokal.

Kong Creed er indie-pop-rock med en frisk og ærlig lyd. Det Herning-baserede band udgav forrige år ep’en »Indigo«.