Femdobbelt bolig brændte ud

Ingen personer kom til skade, men det var den største brand i brandfolkenes minde i Aulum lørdag aften

14. juni 2020, 08.29

Ejendommen i Jyllandsgade blev totalskadet, men indboet i underetagen blev reddet ud. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM 20 brandfolk fra stationerne i Aulum, Feldborg og Herning arbejdede hele lørdag aften på at forhindre en total nedbrænding af en ejendom i Jyllandsgade i Aulum.

- Da jeg kom herud, var der godt gang i ilden, siger Lars Stensbjerg fra Brand & Redning Midt-Vest. Han var indsatsleder under arbejdet. Branden blev meldt klokken 18.15 lørdag aften.

- Alle folk er ude af huset, da vi er herude, siger Lars Stensbjerg.

Gulstensejendommen i to etager rummer fem lejligheder.

- De to lejligheder på førstesalen er helt udbrændt, men vi når at redde alt indbo ud fra de underste tre lejligheder, siger Lars Stensbjerg, som tilføjer, at underetagen er helt ødelagt af røg og vand.

Indsatsleder Lars Stensbjerg (t.v.) fortæller, at branden var meget kraftig, da han kom derud. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Mange mennesker

Lars Stensbjerg fortæller, at ifølge de lokale brandfolk, er det den største brand i Aulum, de kan huske, og brandens centrale placering i byen gav opmærksomhed.

- En stor del af byen har været nede at kigge. På et tidspunkt var der nok et par hundrede mennesker hernede, og de stod i hvert fald ikke med den anbefalede afstand, siger Lars Stensbjerg.

Politiet koncentrerede sig dog om ilden i stedet for at tænke på corona, selv om forsamlinger større end 50 personer stadig er forbudt. Også til en usædvanlig brand.

Førstesalen udbrændte fuldstændigt. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Brandvagt

Brandfolkene begyndte at pakke sammen lørdag ved 23-tiden. Ilden havde været genstridig.

- Der har været nogle små lommer af ild inde på loftet, siger Lars Stensbjerg, som kaldte stigevognen fra Herning, da han var på vej mod Aulum. Der blev god brug for vognen, da der skulle arbejdes med at komme ind til ilden på førstesalen.

Det var centralt i Aulum, der var brand. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Lars Stensbjerg fortæller, at der ville være brandvagt ved ejendommen i Jyllandsgade natten over.

Ifølge indsatslederen er der ikke noget, der tyder på en påsat brand, men politiet betragter ejendommen som et muligt gerningssted, inden en brandårsag er fastslået.

- Det løb ned gennem rækkerne af folk på stedet, at ilden måske er opstået på et komfur, siger Lars Stensbjerg.

Fem brandbiler - inklusive en stigevogn - var på plads i Aulum. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Der var god brug for stigevognen. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Lars Stensbjerg (i gult) var indsatsleder under branden. Her står han ved sin "taktiktavle" ved sin bil. På dette tidspunkt er der kun lidt efterslukning tilbage. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Ingen personer kom til skade ved branden. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Det tog tid at få bugt med de sidste brandlommer. Foto: Henrik Lind Jørgensen