Replik til FH’s tanker om 2022

Udgivet:19. januar 2022, 11.59

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Lise Bonde. Feldsingvej 3A
Borris

ARBEJDSMARKED Dejligt med nytårsforsæt og særlige fokusområder for det nye år, vi netop er indtrådt i. Spændingen er så om den gode intension også føres ud i praksis. Det glæder mig især at læse Helge Albertsen (formand for FH i Herning Folkeblad lørdag, red.) udtale: »Vi skal være bedre til at samarbejde om indsatserne«.

Det kan jeg kun være enig i, dog må jeg opfordre til, at »samarbejdet« går ud over »egne rækker og organisationer«, for kun på den måde bidrager jeres forening til fremgang, udvikling og ikke mindst flere af jeres medlemmer kan komme i arbejde.

Du skriver videre: »Vi har stadig mange tusinde ledige i vores a-kasser. Virksomhederne råber på arbejdskraft - åbn jeres arbejdspladser - giv rum til de ledige og unge«.

Her må jeg minde dig om, vi er mange virksomheder, som HAR åbnet vore virksomheder op - også for jeres medlemmer - men det nytter jo ikke, når I (FH og de underliggende foreninger blandt andet 3F) forhindrer jeres medlemmer i at kunne søge job i vore virksomheder, fordi I selv har konfliktramt os, eller fordi vi følger en anden overenskomst, som er godkendt af Arbejdsretten, men som I ikke respekterer.

Således begrænser I selv jeres medlemmer i at komme i job eller i lære, da I efterhånden har konfliktramt rigtig mange virksomheder - også her i det vestjyske.

Slip jeres medlemmer »fri« til frit at kunne søge job, hvor de gerne vil også blandt alle konfliktramte virksomheder, som oftest er ganske almindelige, ordentlige og ansvarlige virksomheder med allerede ordnede forhold. Virksomheder som bygger på andre værdier end jeres og som ikke tillader lockout, strejke, blokade og konflikt, som I og jeres overenskomst er kendt for, og som I fortsat praktiserer, uanset om det er berettiget eller ej.

Tillad mig at opfodre jer til at indføre to ekstra punkter til jeres Nytårsforsæt:

Sæt jer ind i fakta og faktiske forhold inden I konflikter og blokerer ordentlige og ansvarlige virksomheder og respekter andre overenskomster godkendt af Arbejdsretten.

Fritstil jeres medlemmer til at måtte søge job i alle typer virksomheder - konfliktramte eller ej - det vil give medlemmerne langt bedre mulighed for at komme i job.

Må det nye år bringe konstruktive samarbejder og løsninger med sig og begrave den gamle diktatoriske, truende og magtarrogante opførsel. Det fortjener det danske arbejdsmarked og samfund!