Videbæk: Aktive bedsteforældre

Bedsteforældre kan spille mange roller i dag. Og der er mange måder at være bedsteforældre på. Vi har stillet to hold bedsteforældre i Videbæk de samme spørgsmål som led i serien: Hvordan har Familien det?

8. november 2018, 10.59

Hanne og Erling Damgaard, Videbæk.

Hvor tit er I sammen med jeres børn og børnebørn?

- Da vore seks børn har haft mange opholdssteder igennem årene, er det meget forskelligt med hyppigheden af vore besøg hos dem. Det har i perioder under deres ophold i Kina, Japan, Australien, USA, Rumænien, Østrig, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Sverige og Finland medført, at vi måtte begrænse os til besøg en-to gange om året.

Da de i øjeblikket, og i nogle år, alle har været bosiddende i Danmark, kan vi hos vore børn- og børnebørn i Risskov, Kolding og Holstebro klare flere besøg i løbet af en måned, mens det kun bliver til maksimalt et besøg om måneden hos børn og børnebørn i Rødovre og Nødebo.

Der er på det seneste sket en mindre ændring især i Holstebro hos vores yngste søn, hans kone og deres nu et-årige søn. Her har især farmor syntes, at det er vigtigt med flere besøg hos dem og os, for at opleve udviklingen hos vores 15. barnebarn, selv om vi har haft 14 tidligere gode oplevelser.

Vi deltager gerne i vores seks børn, seks svigerbørn og 15 børnebørns mange fødselsdage, skoleoplevelser, eksamener, sportskampe og andre begivenheder, hvor vi har mulighed for at være med rundt om i Danmark og enkelte gange også i udlandet.

Vores tid sammen med børn og børnebørn i Videbæk er koncentreret omkring mærkedage og højtider, hvor vi blandt andet i julen i mange år har været samlet i vort hjem. Dog enkelte gange hos vores datter i Kolding og søn i Nødebo. Ligesom vi holdt en jul i Wien. Således har vi juleaften haft mange dejlige besøg med op til 30 familiemedlemmer i Videbæk. I den anledning har vi haft flere familiemedlemmer med i kirke, inden vi spiser julemiddag, danser om juletræet og bytter gaver.

Børnebørnene har vi mange gange på dejlige ferier, hvor forældrene ofte afleverer og afhenter dem. Det er en fantastisk god oplevelse, når vi under besøget samlet drager ud i naturen.

Nogle spændende og fantastiske besøg har vi oplevet, mens børnene og børnebørnene i perioder opholdt sig i udlandet. Det var med nogle ellers uopnåelige underholdninger, som blandt andet ballet i Bukarest, Operaen Aida I Wien, sejltur på Yangtze floden i Kina, hvor der kan opleves 104 meters fald i fire sluser med et stort vandkraftværk, spændende opløb i Paris af Tour de France samt tur rundt i Australien til blandt andet Jørn Utzons operahus i Sydney, Melbourne, på flere vingårde og mange andre seværdige og unikke oplevelser.

Hvad laver I sammen med jeres børn og børnebørn?...