Bussen kobler Sørvad til samfundet

For et år siden begyndte rute 26 at køre gennem Sørvad på visse afgange, og det tilbud har vist sig at være en succes

12. august 2016, 17.01

Efter flere års kamp fik Sørvad omsider rute 26 til at køre gennem byen på visse afgange. Den første bus blev modtaget med festivitas, og passagertallet har efterfølgende vist, at det var en rigtig god idé at få bussen til byen. Foto: Flemming Hansen

SØRVAD Der var dannebrogsflag, masser af mennesker samlet og et rødt crepe-bånd spændt hen over hovedgaden, da den blå bus nummer 26 med Holstebro på skiltet over forruden for et år siden kom kørende hen mod busstoppestedet ved plejehjemmet midt i Sørvad. Ledsaget af klapsalver det sidste stykke af vejen.

Festen skyldtes, at det atter var blevet muligt for Sørvads borgere at komme til Holstebro med offentlig transport på brugbare tidspunkter. Siden denne dag har rute 26 nemlig slået to daglige sløjfer ind over Sørvad og dermed skabt busforbindelse på ikke-skoledage og om lørdagen samt ekstra afgange på skoledage, hvor rute 21 også kører.

Denne sløjfe havde borgere og lokalpolitikere kæmpet længe for at få skabt. En af disse var Bent Sørensen fra Vinding Borgerforening, som sammen med byrådsmedlem Jens-Bernhard Knudsen (V) sørgede for at klippe båndet for et år siden, før bussen kørte ind i det. I dag siger Bent Sørensen, at busforbindelsen har levet op til alle forventninger.

- Det har været en rigtig solstrålehistorie i disse regnvejrsdage. Folk bruger den meget. Faktisk så meget, at man i den grad må sige, at det var på tide, at vi kom i gang med det, siger han.

Med i samfundet igen ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben