Midtjysk erhvervsliv er i vækstførertrøjen

Region Midtjylland har den højeste andel af vækstvirksomheder, og virksomhederne er gode til at tage nye teknologier til sig, viser ny rapport

Udgivet:08. september 2022, 10.32

Læsetid:1 minut

Direktør i Erhvervshus Midtjylland, Erik Krarup, ser det som afgørende for regionen, at der er så mange midtjyske vækstvirksomheder. Foto: PR-foto

5 måneder siden

FREMGANG Midtjylland tiltrækker og fostrer vækstvirksomheder. Det slår en ny rapport fra Erhvervshus Midtjylland fast. Over de seneste fem år har andelen af vækstvirksomheder ligget på syv til otte procent, hvilket er den højeste andel blandt alle regioner.

- Det er særdeles positivt for Midtjylland. Vækstvirksomhederne er nemlig en afgørende faktor for den vækst, regionen oplever indenfor beskæftigelse. Dertil kommer at vækstvirksomheder skaber effektiv konkurrence i økonomien ved at udvikle nye innovative løsninger, der øger produktiviteten og deraf muligheden for at konkurrere internationalt, siger Erik Krarup, direktør for Erhvervshus Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Vækstvirksomhederne spiller altså en stor rolle i den stigende internationalisering og markante vækst i eksporten, som også dokumenteres i rapporten.

Også den digitale omstilling i det midtjyske erhvervsliv går godt. Virksomhederne er gode til at tage de nye teknologier til sig.

Hele 32 procent af virksomhedernes omsætning stammer fra e-handel, hvilket er den højeste andel blandt alle regioner. Samtidig er robotteknologi mere udbredt end i andre regioner, mens knap en fjerdedel af virksomhederne i 2020 arbejdede med big data - en andel der kun overgås af Region Hovedstaden. Det er også i Midtjylland, der har været den kraftigste vækst i it-beskæftigelsen i perioden 2015 til 2020.

Erhvervshus Midtjylland fremhæver, at digitalisering er afgørende for at sikre høj produktivitet og konkurrenceevne og er dermed en forudsætning for fremadrettet vækst i Midtjylland. Det er et tværgående tema, der har særlig betydning for Erhvervshus Midtjyllands indsats og fremhæves af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse som en drivkraft for vækst og udvikling i såvel Region Midtjylland som hele Danmark.