Jeg kan ikke være en del af det mere

Udgivet:01. februar 2023, 15.11

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Hans-Ejner Juulsen. Grønningen 40 Aulum, tidligere næstformand i Herning Ældreråd

1 måned siden

BESPARELSER Jeg kan ikke være en del af det mere ... jeg kan ikke gøre en forskel ... efter en forstemmende aften i byrådssalen 24. januar, hvor flertallet vedtog de famøse besparelser på kernevelfærden, kan jeg ikke se mig selv som næstformand i Herning Ældreråd mere.

Det store mantra denne aften var: vi står ved vores underskrift. Selv om vi er lidt usikre på omfanget af forliget. Ja, så fik fuglene et nyt område og et længere indlæg om nødvendigheden af forventningsafstemning med borgerne. Der var også et lille pip om, at økonomien bliver bedre omkring 2040 plus.

Jeg ser en ørkenvandring om udmøntning af besparelser i de kommende måneder, hvor kvalitetsstandarden/rengøring/søndagscafeer og værdighedspolitik vil blive sendt til høring i Ældrerådet, hvor min indgang vil være - det er UACCAPTABELT, nu hvor byrådet har tabt den politiske vision for kernevelfærden i Herning Kommune.

Jeg har igennem de sidste ni år loyalt været med til at formidle det politiske serviceniveau, der i flere år har været underfinansieret, som flertallet ikke har villet prioritere.

Byrådet må ved fremtidige budgetter finde midlerne til kernevelfærden, hvis respekten skal genoprettes, og I må samlet tage ansvar for de borgere, der har behov for en særlig indsats.

Det er nu blevet åbenlyst, at vi nu regeres af de få, som sammen med en dygtig adminnistration kører butikken.

Jeg har indtil nu været stolt af at repræsentere Herning i regionsældrerådet, men nu kan jeg ikke tage ordet der og med vægt i stemmen fortælle om gode oplevelser for sårbare borgere i vores kommune.

Tak til forvaltning for altid gode orienteringer og oplæg, der har beriget min pensionisttilværelse, som jeg glædeligt har formidlet i de brede kredse, hvor jeg færdes.

Kære borgmester - et er søkort at forstå - et andet skib at føre.

Indlæser debat