Rekordmange unge samlet til FDF-festival

1500 FDF’ere var samlet til en weekend med leg, musik og fællesskab ved FDF Seniorfestival

20. september 2019, 11.26

1500 unge deltog i weekendens FDF Seniorfestival. Foto: PR-Foto

IKAST Ida Hagelskjær Pørksen fra FDF Ikast deltog i forrige weekend sammen med fire andre fra FDF Ikast og 1500 andre unge FDF’ere til Seniorfestival 2019.

De spændte unge mødtes til en weekend i musikken, komikkens og legens tegn på Kongeådalens Efterskole mellem Vejen og Rødding. Og med unge fra hele landet var der både mulighed for at knytte nye venskaber på tværs af landet og gense gamle venner.

Et åndehul

- Det er sjovt og hyggeligt at være på Seniorfestival, fordi det er en anderledes lejr, end man normalt tager på. Her er god musik og fede aktiviteter, som man kan deltage i, siger Ida Hagelskjær Pørksen.

Jakob Fauerskov lægger som formand for Seniorfestival vægt på, at festivalen er et modsvar til præstationssamfundet og med til at skabe et åndehul for de unge.

- I en verden, hvor alle skal præstere og blive til noget, giver FDF Seniorfestival et åndehul. Her handler det om fællesskab, pakket ind i et hav af forskellige oplevelser. Og det særlige er, at vi alle er mere »til stede«, fortæller han i en pressemeddelelse.

Et hav af oplevelser

Selv om hegnet blev væltet noget roligere end på andre festivaler, så blev pladsen indtaget i bedste festivalstil af rekordmange forventningsfulde FDF’ere, der alle var klar til musik, fællessang, events, comedy og telthyg-ge.

Festivalen bød nemlig på mere end bare musik fra den store Seniorfestivalscene. Eventscenen, som var årets nye initiativ, var tovholder for events for enhver smag. Det spændte lige fra »Crazy Banko« og sokke-paintball til mere rolige aktiviteter som morgengymnastik, andagt og rundvisning for alle førstegangs-festivalgængere.

Stigende deltagertal

Selvom aktiviteterne lyder tilfældige, så er de nøje udvalgt med ønsket om at skabe et fællesskab for de unge, der forpligter,

- Vi gør det for at tanke de unge mennesker op med FDF-energi, så de får lyst til mere frivilligt arbejde hjemme i kredsen. Så selvom de kommer efter noget konkret, kommer de hjem med meget mere - noget, der er svært at beskrive. Og med et stigende deltagerantal må man sige, vi har fat i noget, siger Jakob Fauerskov.

Musik som samlingspunkt

Aktiviteterne var et hit hos de unge fra FDF Ikast, der i løbet af weekenden fik set Mark Le Fevre og var til speeddating for at møde en masse nye venner.

Musikken var dog stadig omdrejningspunktet, og mere end 30 bands og kunstnere var derfor klar til at sætte gang i festen fra Seniorfestival-scenen. Mange af de 30 bands kom fra FDFs egne rækker, men også Benal samt Egebjerg&Walk kiggede forbi.

FDF har holdt Seniorfestival hvert andet år siden 1991. Det var i år således 15. gang, FDF inviterede til Seniorfestival på Kongeådalens Efterskole, der i øvrigt også i år kan fejre sit 40-årsjubilæum.