Mandagsrefleksion: Iværksættere - hverdagens helte

26. oktober 2020, 08.33

Kenneth Mikkelsen, direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande. Foto: Flemming Hansen

NYSTARTET Indrømmet, dagens klumme bliver lidt farvet af mit daglige virke som direktør for vores lokale erhvervsråd. Et erhvervsråd, som dækker iværksætterne og virksomhederne i både Herning og Ikast-Brande kommuner. Men jeg kan ikke lade være med at dele den kæmpe fornøjelse, det er hver dag at møde nogle af de mange spændende iværksættere, som findes lige her i vores område.

At tage springet ud som iværksætter er heldigvis en stor drøm for stadig flere og flere, men det er bestemt ikke nemt, og det kan være svært at finde fodfæste og blive kendt som en lille nystartet virksomhed.

Jeg bliver hver dag forundret over iderigdommen og kreativiteten, og jeg har kæmpe respekt for modet, der udvises hos iværksætterne.

Lad mig give dig et par eksempler på nogle af de iværksættere, som har skabt noget helt unikt lige her, hvor vi bor og lever:

I Engesvang findes en iværksætter, som er den førende i Europa, når det drejer sig om shampoo og plejeprodukter til personer med dreadlocks (en helt særlig frisure).

I Aulum findes der en virksomhed, som på kun seks år har bygget en virksomhed op med nu 150 medarbejdere ved at lave præfabrikerede badeværelser.

I Herning findes en virksomhed, som producerer vegansk chokolade, så også den voksende gruppe af veganere kan nyde noget lækkert chokolade.

I Bording findes en iværksætter, som har specialiseret sig i at levere alle typer af produkter, som bruges rundt om i landets kirker og på kirkegårde.

Kendte du disse virksomheder?? Og tænker du ikke ligesom mig: Hvor er det vildt?

I Herning og Ikast-Brande-området har vi skabt hele erhvervslivet på iværksætteri, præget af iderigdom, vilje og ikke mindst hårdt arbejde. Sådan skal vi også fortsætte i mange år frem.

Jeg håber, at din respekt for vores iværksættere er lige så stor som min. Jeg håber, at du vil bakke op om områdets iværksættere. Og hvem ved - måske er det dig selv, der skal tage springet ud i en tilværelse som iværksætter?

I mine øjne er iværksætterne hverdagens helte.