Sådan gik det: Et straffespark og to drømmemål sendte mesterskabet til FC Midtjylland

Med en flot anden halvleg vandt FCM 3-1 over FCK og er danske mestre for tredje gang

9. juli 2020, 19.10

På straffespark udlignede Sory Kaba til 1-1. Herfra stod FCM på kampen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Drømmemål fra Awer Mabil og Anders Dreyer og en sikker straffescoring fra Sory Kaba sikrer FCM en 3-1-sejr over FC København. Med fire runder tilbage er FCM dermed 17 point foran FCK og kan ikke indhentes. Dansk mester 2020 er et faktum!

FC København førte ellers 1-0 ved pausen og havde kampen under kontrol, så det ud til. De bragte sig foran på en lidt heldig scoring fra Mohammed Daramy inde under mål. Han stod det rigtige sted, da bolden landede for hans fødder.

I anden halvleg kom FCM stille og roligt med. Sory Kaba udlignede sikkert på straffespark efter 63 minutter, efter at Mikael Anderson var blevet nedlagt. Naturligvis en uhyre vigtig scoring, der pludselig gav FCM det resultat, de havde brug for.

Men Anders Dreyer ville mere. Den teknisk begave boldspiller krøllede bolden op i det modsatte målhjørne og satte for alvor gang i mesterskabsfesten . Det var individuel klasse på en aften, hvor kollektivet havde det lidt svært. 79 minutter spillet.

Sikker sejr kørt hjem

Blot to minutter senere ville Awer Mabil også være med. Mabil, der var blevet snydt for et straffespark i første halvleg, fik en flot aflevering fra indskiftede Evander ude på sin venstrekant, og han knaldede bolden op i nettaget. De 4095 tilskuere kunne for alvor finde festhumøret frem.

Herfra var der mindre end 10 minutter tilbage af kampen, og sagen var naturligvis afgjort. Klubbens tredje mesterskab er i hus!

Det var mentalt stærkt kommet tilbage af FCM’erne, der havde det svært i første halvleg, hvor de heller ikke følte, at de havde dommeren med sig.

Men der blev holdt fokus, og Ståle Solbakken må igen forlade Herning med et tungt nederlag i bagagen.

Umiddelbart efter slutfløjt blev mesterskabet fejret med fyrværkeri, discomusik og æresrunde på MCH Arena.

Der bliver angiveligt ingen officiel fejring i aftens løb af hensyn til corona-reglerne.

»Ulvene« spiller igen allerede søndag på udebane mod AGF. Den kamp tænker spillerne nok ikke på lige foreløbig ...

Genlæs kampen i vores liveblog herunder.

Foto: Tom Laursen
Foto: Tom Laursen