Slade-trommeslager nyder livet i Midtjylland

Det var fart, fest og glamour for Don Powell i 1970'erne. Nu bor han i Sejs ved Silkeborg og fylder 70 år lørdag 10. september

Udgivet:08. september 2016, 15.59

Læsetid:8 minutter

Dengang i 1970'erne levede Don Powell det vilde liv. Gerne med et par flasker vodka om dagen sammen med en af de kammerater, der heller ikke gik af vejen for den slags, nemlig Ozzy Osbourne.

Nu nyder Don Powell det stille liv, når han har fri og er hjemme hos sin danske kone, Hanne, i Sejs.

Alkohol har han ikke rørt siden 1985, så nu om dage nyder han kun te og dertil masser af søde sager som chokolade og kage.

For at finde grunden til denne trang skal vi helt tilbage til 1973, da gruppen Slade, som Don Powell er trommeslager i, var på toppen af karrieren med det ene top-10-hit efter det andet i det meste af verden. Så det var et liv med fart, fest og glamour.

Men 1973 blev også et år, der på en helt anden og tragisk måde ændrede livet for Don Powell. For altid. 4. juli ud på de små timer hentede han sin kæreste Angela i den natklub, hvor hun arbejdede. De kørte af sted i Dons hvide Bentley, og få minutter senere smadrede bilen gennem et hegn og drønede videre ind i et træ og en mur. Angela blev dræbt på stedet, mens Don Powell overlevede helt mirakuløst.

Ulykken medførte en hjerneskade, der ødelagde hans korttids-hukommelse, så når bandets forsanger Noddy Holder dengang annoncerede et nummer ved koncerterne, sagde titlen på selv de mest kendte sange ikke Don Powell noget som helst. Bassisten, Jim Lea, måtte hver gang nynne et par strofer i øret på ham. Så var han med på, hvad det var for en sang, og kunne levere sit velkendte hårdtslående trommespil.

Den eneste »addiction« ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind