Stigende administrative byrder frustrerer midtjyske virksomhedsledere

Region Midtjyllands virksomheder mener, at de drukner i bureaukrati og administrative opgaver

Udgivet:15. februar 2022, 16.26

Læsetid:2 minutter

Martin Arberg kalder det problematisk, at regionens el-, vvs- og metalvirksomheder anser de administrative byrder som voksende. Foto: PR-foto

2 år siden

BUREAUKRATI En ny medlemsundersøgelse fra arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne viser, at næsten tre ud af fire virksomheder inden for el-, vvs- og metalbrancherne i Region Midtjylland mener, at administrative byrder er et stigende problem.

7 ud af 10 mener, at de mange administrative byrder koster dyrebar tid, som ellers kunne være brugt på at udvikle virksomhederne.

På trods af at der i mange år er blevet givet politiske løfter om, at det skal være lettere at drive virksomhed i Danmark, viser Tekniq Arbejdsgivernes seneste medlemsundersøgelse, at bureaukrati og administrative opgaver stadig er en væsentlig byrde for danske virksomheder.

Bruger mere og mere tid

Af de adspurgte virksomheder fra Region Midtjylland, svarer hele 74 procent, at de oplever, at administrative byrder og bureaukrati er et stigende problem.

- Det er meget problematisk, at virksomhederne inden for el-, vvs- og metalbrancherne i Region Midtjylland oplever, at de bruger mere og mere tid på administrative byrder. Vi skal skabe en bedre ramme for, at virksomhederne kan bruge tiden på det, som betyder noget - deres kerneforretning, siger Martin Arberg, formand for Tekniq Arbejdsgivernes regionale råd for Region Midtjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder.

Brug for konkret handling

De senere år har der ofte været fokus på at gøre hverdagen mindre bøvlet for virksomheder, og det har fyldt meget i den politiske debat. Senest da regeringen - sammen med RV, SF og DF - præsenterede et initiativ, som skal gøre arbejdsbetingelserne lettere for ikke mindst de små og mellemstore virksomheder, som et led i den første »Danmark kan mere«-aftale. Alligevel svarer godt 7 ud af 10 midtjyske virksomheder i undersøgelse, at de må bruge tid på administrative opgaver, som ellers kunne være brugt på at udvikle virksomheden.

- Det virker heldigvis til, at der er fokus på problemerne fra politisk side, og vi har tidligere set, hvordan flere digitale og automatiserede løsninger er et skridt i den rigtige retning. Det hele handler om at fjerne de bureaukratiske og administrative udfordringer, som er opstået på baggrund af mange års manglende politisk indsats på området, siger Martin Arberg.

Han peger på, at Region Midtjylland har et væld af innovative, nytænkende og effektive virksomheder.

- Og det er vigtigt, at vi skaber de bedst mulige vilkår for dem. Undersøgelsen viser desværre, at det ikke er tilfældet i dag. Det skal vi have rettet op på, siger han.