Jeg elsker bøf med bearnaisesovs - så meget Herning er der altså stadig i mig ...

Man kan omplante en Herning-pige til København og siden Rotterdam - men rødderne stikker stadig solidt i midtjysk muld. Selv om 24-årige Theresa Kofoed Jørgensen lever et privilegeret liv i Holland sammen med sin mand, den danske fodboldstjerne Nicolai Jørgensen, er hendes fundament stadig solid kærlighed og familien. I kombination med blandt andet sin alternative skolegang på den private Herningskole Bifrost og en udpræget trang til at gribe mulighederne - eller selv skabe sine chancer i livet

Udgivet:20. november 2017, 05.21

Læsetid:11 minutter

Sport har altid fyldt i Theresa Kofoed Jørgensens liv. Som helt ung var hun blandt andet eliteskøjteløber i Herning Skøjteløber Forening. Foto: Mingo Photos

Af Jette Aaes herning@herningfolkeblad.dk

6 år siden

ZOOM En Hermés-taske, sneakers fra Chanel, et Rolex-ur i rosa guld - tilsat en sort genanvendelig stofpose fra den lokale Mr.-butik i Herning. Ind ad døren til fotostudiet midt i København træder en ung kvinde, der rummer dele af flere verdener.

Både den glamourøse, der naturligt følger med, når man bor i et ex-pat-miljø i den hollandske havneby Rotterdam, og ens mand er stjerneangriber for byens stolthed, fodboldklubben Feyenoord. Og så den jordnære del, som handler om stadig at elske at slappe af i barndomshjemmet, en pizza nr. 24 fra Papa's eller salatbaren på Bone's alt sammen i Herning. Sammen med visheden om at parret sandsynligvis til næste sommer rykker videre til et nyt eventyr, en ny fodboldkontrakt, et eller andet sted i Europa. Og måske når de flere internationale stop på vejen. Inden de igen engang sikkert havner i København, som har en stor plads i begges hjerter.

I de mange verdner har 24-årige Theresa Kofoed Jørgensen indtil videre brugt en tryg opvækst i hjertet af Herning, sin kreative skolegang på Børneskolen Bifrost og en genetisk betinget trang til at skabe sin egen vej frem både uddannelses- og arbejdsmæssigt som sit helt eget fundament og talent. For et år siden flyttede hun og kæresten til Rotterdam. Herfra har hun siden brugt tiden på både at bakke op, skabe sin egen tilværelse i parrets nye by, færdiggøre sin bachelor i Innovation og Entrepreneurship fra Copenhagen Business Academy (CBA) og planlægge parrets drømmebryllup, der fandt sted i København i juni i år.

- Jeg elser at have mange bolde i luften - og skemaer til at holde styr på det hele, siger Theresa Kofoed Jørgensen.

Hun træder ind ad døren til studiet i en baggård i et erhvervsområde i Valby præcis kl. 10. Som aftalt.

- Og så hader jeg at komme for sent. Det er spild af andre menneskers tid, konstaterer hun - med et serviceminded smil.

Bifrost, dans og skøjter

Hun er ikke født hverken som projektleder eller eventmager. Men den side af det job, der kræver evnen til at tænke kreativt og ofte ud af boksen, er måske alligevel gødet under opvæksten i Herning. Her valgte hendes forældre, at Børneskolen Bifrost var den bedste skolemæssige udfordring for både Theresa og hendes lillebror, Frederik Kofoed. Det betød, at da hun efter 9. kl. valgte HHX, havde hun aldrig været til en eksamen og aldrig fået én eneste karakter for sit skolearbejde.

- Det blev en kæmpe udfordring for mig på handelsgymnasiet. Jeg skulle nok have taget en 10. kl. for at gøre den overgang lettere. På det tidspunkt følte jeg mig meget udfordret over min baggrund, siger Theresa Kofoed.

Men erkender samtidig, at Bifrosts værdier om at udfordre eleverne kreativt helt fra de yngste klassetrin til at skabe projekter og præsentere dem foran klassekammerater og ældre elever er blevet en god og nyttig personlig ballast. Selv om hun var vild med studiemiljøet og festerne på HHX, valgte hun i stedet at tage en Hf-eksamen.

Hidtil havde sport også fyldt en stor del af Theresa Kofoeds liv. Først og fremmest dans på Susanne Nielsens Danseskole og kunstskøjteløb i Herning Skøjteløber Forening. Begge dele på højt niveau.

- Det var tidskrævende, og min mor ofrede rigtig meget tid på at køre mig til skøjtekonkurrencer overalt i Danmark. Og til sidst var der ikke tid til både dans og skøjteløb på eliteplan, så jeg var tvunget til at vælge.

Opfordring til audition

Theresa Kofoed satsede på dansen, hvor hun blandt andet fik jobs på koncertturnéer for Morten Breum, Kato og Clemens. På den måde blev hun scoutet » og sammen med en danseveninde fra Herning opfordret til at gå til audition hos FC Københavns cheerleaderhold, Copenhagen White Cats. Herning-pigerne kom, så og sejrede. De blev begge udtaget blandt de tyve dansere til teamet, og i første sæson blev Theresa Kofoed i en læserafstemning i Ekstra Bladet tilmeld valgt som den mest populære cheerleader på holdet.

Ihærdigt passede hun sit hf-studie og lavede afleveringer i toget frem og tilbage til træning og FCK-hjemmekampe i Parken.

- Men efterhånden fandt jeg også ud af, at jeg i virkeligheden var mest vild med stemningen og hele setup'et i Parken.

Derfor stillede hun nysgerrigt spørgsmål, hver gang lejligheden bød sig, for at sætte sig ind i de forskellige arbejdsopgaver i organisationen. Først bag cheerleaderholdet, hvor hun fik tilbudt jobbet som assistent for teamets projektleder. Med sin hf-eksamen i hus flyttede Theresa Kofoed til København, hvor hun rykkede videre i Parkens hierarki og blev projektassistent i FCKs sponsoreventafdeling. Her var hun blandt andet med til at skabe et differentieret sponsorprodukt i Carlsberg-loungen.

- Her kom de ting, jeg havde lært på Bifrost om at udvikle, tænke kreativt og præsentere mine idéer mig til gode.

Argumenterede sig til dispensation

Efter en periode i sponsorloungen, fik Theresa Kofoed muligheden for endnu et nyt skridt videre fra FCK til Parkens hospitality-afdeling, som blandt andet er ansvarlig for de store koncertarrangementer. Samtidig havde lysten til at læse videre meldt sig. Hun fandt bacheloruddannelsen Innovation & Entrepreneurship på CBA.

- Men min profil med et år på HHX, en hf-eksamen og en eventkoordinatoruddannelse matchede ikke CBAs optagelseskrav. Jeg vidste dog, at jeg sammen med de erfaringer, jeg havde arbejdet mig til i Parken, havde mere end rigelig grundlag for uddannelsen. Derfor skrev jeg til Uddannelsesstyrelsen for at søge dispensation til optagelse.

Theresa Kofoeds velargumenterede henvendelse stod distancen. Hun fik dispensationen og kunne passe både studie og job i Parken.

Samtidig havde hun til en privatfest mødt Nicolai Jørgensen. En ihærdig offensiv fra FCK-angriberen blev til gensidig » kærlighed, og med god og grundig rådgivning fra svigerfar, Herning-ejendomsmægleren Niels Kofoed ("Jeg troede aldrig, min far som snusfornuftig Herning-mægler, blev tilfreds med pris, stand, beliggenhed, størrelse.") lykkedes det at finde den rigtige fælles lejlighed i centrum af København. Her skulle den grundige midtjyske boligrådgivning vise sig at blive til en god investering, da Nicolai Jørgensen sidste sommer skrev kontrakt med Feyenoord, og parret satte lejligheden til salg.

På samme måde har flytningen til Holland også foreløbigt vist sig som en god fodboldinvestering. Allerede i sin første sæson vandt den danske angriber det hollandske mesterskab med sin nye klub, og samtidig blev Nicolai Jørgensen topscorer i Æresdivision.

Positiv opmærksomhed

- Succesen har naturligvis bidraget til at, at vi er faldet hurtigt og super godt til i Rotterdam. Her er der en helt anden fokus på fodboldspillere end hjemme i København, hvor vi godt kunne gå ud, uden at nogen nødvendigvis altid genkendte Nico. Her hilser alle på ham. Det er kun positivt, men det betyder også, at vi nogle gange bliver hjemme for at undgå for meget opmærksomhed.

I Rotterdam er parret flyttet ind i etmoderne boligkompleks i et såkaldt expat-kvarter med andre internationale beboere.

- Området har både gode og hyggelige restauranter og caféer. De fleste kender os efterhånden, og her kan vi sagtens gå ud alene eller med venner uden alt for mange forstyrrelser.

Venner udenfor fodboldens verden har Theresa Kofoed med sit nysgerrige og opsøgende sind allerede skrabet en del sammen af:

- Da vi flyttede, måtte jeg sige mit job op og kun arbejde på projektbasis til sommerens koncerter i Parken, og så skulle jeg ganske vist også skrive mit bachelorprojekt fra Rotterdam. Men derudover satte jeg mig fra begyndelsen for at skabe mit eget liv. For at undgå at blive en nedgroet negl, der sidder og venter på, at Nico får fri fra træning eller kommer hjem fra kampe og træningslejr. Jeg er blandt andet begyndt at gå til boksning, og det er jeg helt vild med.

36.000 følgere

Desuden har hun med inspiration fra rejser, træning, kosttilskud- og fra sit liv som det, de i England kalder WAGS - Wives And Girlfriends of high profile footballers - opnået en følgerskare på næsten 36.000 på Instagram.

- Det giver naturligvis kommercielle muligheder, som jeg også er i fuld gang med at overveje, hvordan jeg kan udnytte bedst til gavn for mine følgere. Måske på en helt ny platform.

De mange online-følgere og livet med en feteret fodboldstjerne arbejder Theresa Kofoed imidlertid også med på et personligt plan:

- Jeg har fået mange nye og gode venner i Rotterdam. Det er fedt. Men heldigvis har vi også begge formået at bevare kontakten til gode og gamle venner herhjemme. Ligesom vores familier er de det vigtige fundament i en verden, som ellers let kan blive overfladisk. På mange måder er der stadig rigtig meget Herning og fire-tog over mig. Det er jeg faktisk stolt af, fordi det repræsenterer sunde værdier. Jeg vil til enhver tid betragte vores familier som vores safety-net her i livet. Ikke pengene og opmærksomheden, som følger med det professionelle fodboldliv.

Frieri og fyrværkeri

Helt klassisk og familiært sørgede Nicolai Jørgensen også for, at hans kæreste ud over sit bachelorprojekt fik en del at se til i løbet af foråret. Da parret i julen i fjor var i København for at fejre højtiden sammen med begge deres familier, havde han en overraskelse klar. Lillejuleaften, midt i juleforberedelserne, inviterede han Theresa ud.

I vintermørket havnede parret ved Charlottenlund Fort. Theresa i højhælede sko men det var der taget højde for med et par sneakers i bagagerummet, og midt på græsplænen friede fodboldspilleren: Hun gav ham først tårer i stride strømme og så et lykkeligt "ja" - som via en trådløs mikrofon gemt på ham udløste et gigantisk fyrværkeri, der oplyste himlen omkring fortet.

- Det var helt vildt og havde krævet masser af planlægning og tilladelser, smiler hun stadig ved det romantiske minde. Efterfølgende havde Nicolai Jørgensen arrangeret middag i vinkælderen på Mash i Bredgade i København.

- Jeg elsker bøf med bearnaisesovs. Så meget Herning er der altså stadig i mig.

Drømmebryllup

Som trænet projektleder stod Theresa Kofoed-kommende-Jørgensen selv for hele planlægningen af brylluppet. Vielsen foregik i Københavns domkirke, Vor Frue Kirke, med efterfølgende bryllupsfest på d'Angleterre og efterfest på champagnebaren Balthazar lige rundt om hjørnet.

- Det blev nøjagtig den fest, vi drømte om. Romantisk, smukt, sjovt og festligt til den lyse morgen.

Hvad fremtiden bringer for hr. og fru Jørgensen, ved man sjældent i fodboldverdenen:

- Jeg vil gerne have en kandidatuddannelse, men det skal passe ind i vores liv. Lige nu bakker jeg op om Nicolais karriere. Vi lever et privilegeret liv, men for mig har glæden ved at arbejde stadig stor personlig værdi. Der er stor sandsynlighed for, at vi skal videre fra Rotterdam til næste sommer. Jeg ser det også som et kæmpe privilegium og en udfordring at skulle rejse videre og finde os til rette i en ny by, i en ny kultur. Hvis jeg kunne vælge, ville en klub i England eller i Italien være mine favoritsteder. Men jeg er klar på at flytte hvorhen, skæbnen bringer os.

Dog afviser Theresa Kofoed Jørgensen med endnu et stort smil, at parret havner i Herning:

- Men skal naturligvis aldrig sige aldrig ... Vi er begge kæmpe familiemennesker, og Nicolai er vild med at komme til Herning og besøge min familie. Men jeg tror, vi har så meget storbyblod i årene, at vi nok havner i København igen. Engang ...

Faktaboks:

Favoritter i Herning

Mad: Åh, jeg skal som regel forbi Papa's i Østergade og have en nr. 24. Jeg er også vild med salatbaren på Bone's og Yutakas crème brûlée . Og så selvfølgelig min mors hjemmelavede mad ...

Mode: Det må være Rikki Vanggaard - det er en cool butik. Jeg er som regel også vejen forbi Cadovius & Co. på gågaden, fordi jeg har arbejdet der.

Med mere: Stort set alle mine gamle veninder er også flyttet fra Herning, så når jeg er hjemme, er det som regel for at slappe af hjemme hos mine forældre - i stuen eller i haven. Det elsker jeg.

Foto: Mingo Photos
Foto: Mingo Photos
Brudekjolen er skabt af den israelske designer Berta Balilti og købt i Amsterdam. Efter det første besøg ringede boutiquen retur for at spørge, om det kunne passe, at Theresa skulle giftes med Feyenoord-stjernen Nicolai Jørgensen. Det "ja" udløste straks fuld VIP-service i den hollandske brudebutik. Foto: Frøydis Geithus Photography
Læs også
Isglat mandag morgen afløses af høje varmegrader senere på ugen Isglat mandag morgen afløses af høje varmegrader senere på ugen
Læs også
Isglat mandag morgen afløses af høje varmegrader senere på ugen