Herningenser er ny direktør for Dansk Byplanlaboratorium

Udgivet:03. februar 2023, 11.28

Læsetid:1 minut

1. april tiltræder Tina Saaby som ny direktør for Dansk Byplanlaboratorium. Tina Saaby er uddannet arkitekt og har tidligere været stadsarkitekt i Københavns Kommune. Foto: PR-foto

1 måned siden

ANSÆTTELSE Tina Saaby, som oprindeligt er fra Herning, hvor hun har gået på Herning Gymnasium, er fra 1. april blevet udnævnt som ny direktør for Dansk Byplanlaboratorium, der er en tværfaglig uafhængig institution, som siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.

Tina Saaby glæder sig til jobbet:

- Jeg ser frem til at stå i spidsen for Dansk Byplanlaboratorium og jeg glæder mig til at være med til at sætte en tyk streg under laboratorium. De nationale dagsordner med vinkler på planlægning er store og vigtige for klimaet, balancen mellem land og by og for sammenhængskraften i Danmark. Udviklingen af de demokratiske processer er én af nøglerne. Vi skal sikre, at de demokratiske processer og planlægningen beriger de beslutninger, der træffes, siger Tina Saaby.

Hun kommer fra en stilling som stadsarkitekt i Gladsaxe Kommune, er uddannet arkitekt og har tidligere været stadsarkitekt i Københavns Kommune fra 2010 til 2019.

En fri og stærk stemme

Formanden for bestyrelsen i Dansk Byplanlaboratorium, stadsarkitekt Lisbet Wolters, Vejle Kommune udtaler:

- Jeg er glad for, at det er lykkedes os at tiltrække en kapacitet som Tina Saaby. Hendes meritter, faglighed og netværk matcher på bedste vis vores ambitioner for den fortsatte udvikling af Dansk Byplanlaboratorium. Vi vil være en fri og endnu stærkere stemme, der kan styrke planlægningen i Danmark og vise, hvordan vi proaktivt kan bidrage til at løse de mange komplekse udfordringer vi står over for.

Tina Saaby afløser Ellen Højgaard Jensen, der har valgt at stoppe efter 17 år.

Indlæser debat