Toppolitiker besøgte Brande-firma for at høre om socialt ansvar

Jakob Ellemann-Jensen var i denne uge hos Give Steel for at høre om social ansvarlighed

6. august 2020, 11.31

Jakob Ellemann-Jensen (V) blev vist rundt af Torben Larsen, som er administrerende direktør i Give Steel. Foto: PR-foto

POLITIK Stålvirksomheden Give Steel i Brande er kendt for at tage stort socialt ansvar, og i denne uge har Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, været på besøg for at høre om virksomhedens sociale vision »We grow people«.

Han fik en rundvisning og en introduktion af administrerende direktør Torben Larsen.

- Ved at motivere unge til at tage en uddannelse kan vi være med til at gøre op med passiv forsørgelse og give de unge en reel chance for frihed gennem arbejde og personlig udvikling. Som erhvervsliv bør vi derfor stå sammen om at give de unge mennesker meningsfyldt arbejde, så de får et stærkere selvværd. På den måde kan vi som erhvervsliv være med til at forebygge og løse sociale problemer i samfundet, lyder det fra Torben Larsen i en pressemeddelelse.

Give Steel er for nylig blevet godkendt til 32 lærlinge, hvoraf 25 er smedelærlinge. Aktuelt er virksomheden i gang med at indrette en mobil svejsetrailer, som kan bruges ved skoler, fængsler og i socialt belastede boligområder til at vække gejsten for en smedeuddannelse hos de unge.

Set ud fra Give Steels sociale vision om at gøre en positiv forskel i menneskers liv, er Torben Larsens primære interesse, hvordan han kan motivere andre virksomheder til at tage større socialt ansvar og få flere unge ind på arbejdsmarkedet.

Jakob Elleman-Jensen udtalte efter besøget:

- Det er meget vigtigt med virksomheder, der tager den slags ansvar. Vi har alle et stort ansvar for at få skabt muligheder for mennesker, som ikke nødvendigvis har haft det letteste liv, men som selvfølgelig også skal med i det arbejdende fællesskab, sagde politikeren.