112

Det »gamle« Hotel Klitten, nu Klitten Søndervig, brænder. Øjenvidne tror, bygningen brænder helt ned til grunden

Voldsom brand i Klitten Søndervig. Årsagen er formentlig en grill, som har stået på en altan på øverste etage

23. oktober 2021, 19.51

Det gamle hotel Klitten i Søndervig står i fuld brand. Foto: Privatfoto

SØNDERVIG En voldsom brand hærger i disse timer Klitten Søndervig, det tidligere Hotel Klitten, i den populære ferieby.

Kirsten Bjørn-Thygesen, forstander hos FOF Herning, har sommerhus på Badevej med direkte udsigt til det »gamle« Hotel Klitten, og hun fortæller, mens hun praktisk talt står og kigger direkte på de voldsomme flammer og vandkanonerne, der forsøger at slukke ilden, at hun og hendes mand opdagede, at der stod røg op fra den ikoniske bygning ved 16-tiden.

- Og så ringer jeg 112, fortæller hun.

Foto: Privatfoto

Mens hun talte med vagthavende, begyndte der at komme anmeldelser ind om branden, fik hun at vide.

- Ilden tager meget hurtigt fat og står op i en kæmpe sort røgsky. Så hører vi lige efter brandbilerne. Det står i flammer derovre nu, fortæller hun, her hvor klokken nærmer sig 18.30.

- Vi håbede, der var brandsikret mellem etagerne, men jeg tror, at branden er så voldsom, at den er nede på første etage nu. For et kvarter siden kunne vi se tændte lamper på første etage. Jeg tror, det brænder ned til grunden, siger hun rystet.

- Lige nu er der otte vandkanoner op mod Klitten. Det er vanvittigt, som det brænder. Det er virkelig en ubehagelig oplevelse. Men det gode er, at det skete i dagslys, så jeg tror ikke, der er nogen, der er kommet til skade. Der holder ambulancer derovre, men der har ikke været nogen udrykning. Uh, ha, det er mærkeligt, siger hun.

- Jeg kan høre, det braser sammen. Det er helt mærkeligt det her. Men nu er der hvid røg fra tagetagen. Himlen var sort i begyndelsen, fortæller en rystet Kirsten Bjørn-Thygesen.

Foto: Privatfoto

Indsatslederen fra Brand & Redning Midt Vest i Ringkøbing-Skjern tog sig tid til kort at fortælle, at de har fået assistance fra både Hvide Sande, Skjern, beredskabsstyrelsen og Herning Stigevogn.

De er stadig i fuld gang med at slukke branden.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands politi, Jesper Brøndum, oplyser til TV MidtVest, at årsagen til branden formentlig er en grill, som har stået på en altan på øverste etage, og som så har fået fat i taget.

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto