Byrådet udnytter forbrugerne i Herning Vand

12. maj 2021, 13.16

Peter Nowack. Foto: PR-foto

SKATTER Jeg går ind for åbenhed i de kommunale beslutninger og synes ikke, at nogen skal pålægges skjulte skatter.

Jeg har tidligere i to debatindlæg skrevet om, at flertallet i Herning Byråd har besluttet at lade forbrugerne i Herning Vand betale en større del af udgifterne for vandafledningen fra kommunale veje og P-pladser med mere.

Regner det da mindre på kommunens arealer?

Nej, selvfølgelig ikke. Man har bare fundet ud af at pålægge brugerne af Herning Vand en ekstra udgift.

Nu er Herning Vand jo et holdingselskab. Så skulle man jo tro, at bestyrelsen her ville protestere imod en sådan beslutning for at varetage vandforbrugernes interesser?

Nej, det er ikke sket. Og hvorfor mon ikke?

Hvilket parti har suverænt flertal i byrådet? Venstre.

Hvem har suverænt flertal i bestyrelsen i Herning Vand? Venstre.

I et referat fra et bestyrelsesmøde i Herning Vand kan det læses, at man faktisk har drøftet mine to debatindlæg, hvor jeg har stillet nogle spørgsmål, som ingen har ønsket at besvare. Det er da meget pinligt.

Har man pålagt hinanden tavshed?

De fleste af bestyrelsesmedlemmerne i Herning Vand er udpeget af Herning Kommune, men forbrugerrepræsentanterne er da valgt af forbrugerne.

Her er problemet så åbenbart, at de to forbrugerrepræsentanter nu begge er medlem af Venstre. Hvor er deres sympati?

Formanden for Herning Vand hedder Kent Falkenvig og er medlem af byrådet for Venstre, som har tildelt ham denne post. Er det grunden til hans tavshed?

I hvert fald har samme Kent Falkenvig for nylig haft et debatindlæg i Herning Folkeblad, hvor han beskriver, hvor svært det kan være for »systemet« at besvare spørgsmål.

Jeg har været i kontakt med Kent Falkenvig, som har været så venlig at forklare mig, at »systemet« ikke forhindrer ham i at besvare spørgsmål om Herning Vand, og vi har da også haft en god dialog om sagen.

Jeg gentager gerne mine spørgsmål fra et tidligere debatindlæg igen:

Varetager bestyrelsen vandforbrugernes interesser eller Herning Kommunes interesser?

Lever bestyrelsen op til kodeks for god selskabsledelse?

Er bestyrelsen sammensat på en sådan måde, at koncernen kan varetage forbrugernes interesser og ikke Herning Kommunes interesser?

Når der næste gang er valg til bestyrelsen i Herning Vand, må vi forbrugere sikre os, at vi får valgt nogle forbrugerrepræsentanter som først og fremmest er loyale over for Herning Vand og tør fremkomme med deres meninger.

Det bedste ville være, hvis Herning Vand blev forbrugerejet eller i hvert fald forbrugerstyret.

Hvad mener du?

Indlæser debat...