Artikel udløste p-kaos: Folk valfarter til overset naturperle

Danskerne har gennem et år med corona søgt ud i naturen for at få oplevelser. En artikel om et lokalt udflugtsmål resulterede i udfordringer med at finde parkering i området

3. marts 2021, 14.02

Midtjyderne hungrer tydeligvis efter at komme ud på nye oplevelser i naturen. Normalt er der ganske stille langs Klosterlundvej i Stenholt Skov, men efter en artikel om en lokal og en anelse overset naturperle blev bragt i Herning Folkeblad, var parkeringspladsen hurtigt fyldt og bilerne måtte henvises til vejsiden. Foto: Niels R. Hansen

IKAST-BRANDE - Vi har en »klage«. Vi plejer at have Stenholt Skov og Skallerund Sø næsten for os selv. Efter I skrev om stedet, vrimler det med folk.

Sagt med et smil blev denne besked overbragt af et vennepar til Herning Folkeblads fotograf Henrik Ole Jensen.

Undertegnede journalist og fotografen stod bag en artikel, som over tre sider i lørdagsudgaven af Herning Folkeblad beskrev adskillige af de interessante udflugtsmål, der er at finde ved søen og i den omkringliggende skov.

Inspiration til nye udflugter

Tanken var, at efter et år med corona, hvor danskerne har travet gennem alle kendte naturområder adskillige gange, var det på sin plads at bringe inspiration til den lokale og - hidtil lidt overset - naturperle, som findes ved kommunegrænsen blot et par minutters kørsel fra den noget mere kendte Bølling Sø.

I artiklen bliver der blandt andet fortalt om forskellige ruiner i skoven, om en mystisk jordcirkel opført af fortidens beboere, om et stykke unikt danmarkshistorie, som for små 100 år siden blev smadret og brugt til vejfyld.

Der er også informationer om søen og stierne, om historien bag det gamle stråtækte hus på skrænten og om en dansk konges visit i dalen, der foregik dagen før han fik en økse i hovedet.

Avisabonnenterne har også fået inspiration til at kigge nærmere på nogle spøjse stenansigter, der kigger op fra skovbunden.

Læs artiklen her:
På udflugt til en knap så overrendt naturperle: Skovtur med ruiner, idyllisk sø, velholdte stier og mystiske ansigter
+Abonnement

Parkeringskaos

Knap var de sidste linjer læst, før de første »turister« satte sig i bilerne.

Det fortæller Niels R. Hansen, der er redaktionssekretær ved Midtjyllands Avis.

Inspireret af artiklen og billederne ville han og hunden gå en tur i området.

- Men andre læser heldigvis også vores udgivelser. Så der var nærmest parkeringskaos på Klosterlundvej, fortæller Niels R. Hansen og tilføjer:

- Det var en særdeles fin gennemgang af områdets natur og interessante historie krydret med sjove anekdoter og meget flotte billeder både af naturen og detaljer. Jeg bor i Kragelund og kommer ofte i området. Desuden har jeg familie, der for år tilbage boede på Stenholtgård, og som barn og ung besøgte jeg dem ofte, og vi tilbragte meget tid i netop det område.

- Det var dengang, vi blot skulle være hjemme, inden det blev mørkt. Det glippede nogle gange, og jeg skal hilse og sige, at det lave egekrat skaber uhyggelig stemning i en 10-årig drengs fantasi, når det bliver mørkt - så gemmer der sig trolde og uhyrer bag hvert et træ og troldestenen blev levende.

Natur, historie og fuglesang

Artiklen blev også bragt på de to lokale dagblades netsider Herningfolkeblad.dk og Midtjyllandsavis.dk, og læser man kommentarer her, har mange fået øjnene op for den lokale attraktion:

»Vi havde vores debut tur i Stenholt Skov i skønt vejr. Sikke en dejlig rute, vi glæder os til at gå den igen på en plante- og sommerfugle-spotting-tur til sommer«.

»En fin lille tur, men med god blanding af natur og kultur. Ind imellem forledes vi såmænd til at tænke på Skallerund Sø som naturskabt. Men som artiklen fortæller, er der jo i virkeligheden tale om et stykke kultur. Men lige fin og god«.

»Tog turen rundt om søen i dag med nogle STU-elever. Flot tur med masser af fuglesang«.

Inspirationsartiklen giver gennem billeder og tekst læserne bedre mulighed for selv at udforske området og de mange steder, som mennesker har påvirket i både oldtid og nyere tid. Billedet her viser forsiden fra Herning Folkeblads 2. sektion i lørdags. Foto: Henrik ole jensen

Indlæser debat...