C.C. Contractors Utzon-bygning: - Det er et godt hus at være i

C.C Contractor så Utzon-bygningen om fredagen og købte den dagen efter

29. november 2018, 19.02

Hvis der er et gennemgående træk ved Utzon-byggerierne i Herning, så er det tagkonstruktionerne. De står skarpe som sejl mod himlen - og de sikrer godt lysindfald. Foto: Flemming Hansen

Arkitektur Der er tre Jørn Utzon-byggerier i Herning.

Kulturmagasinet besøger i dag C.C. Contractor, der i 2015 overtog den Utzon-bygning på Theresavej, hvor Herning Shipping tidligere havde til huse.

Det var ikke sådan, at C.C. Contractor i årevis havde haft drømme om at flytte ind i bygningen.

- Det var helt tilfældigt. Sådan er det mange gange. Vi var blevet klemt på plads i Nygade, og havde afsøgt mulighederne for at bygge til, men det var svært. Bygningerne hér havde været til salg i et år. Vi kiggede på dem om fredagen og købte dem om lørdagen. Det var en mulighed, der bød sig, og da jeg først så huset, var vi ikke i tvivl. Det er godt vedligerholdt og tidløst, fortæller CC-direktør Jørn From.

Der var altså ikke nogle romantiske overvejelser bag overtagelsen af bygningen, som æresborger og indehaver af Herning Shipping, Vitta Theresa Lysgaard, lod opføre i 1985.

- Det var ikke afgørende for os, at det var Utzon, Lysgaard og Herning-historie. Men det gjorde ikke noget, og vi vil gerne være med til at bygge videre på den historie, fortæller Jørn From.

Når man træder ind i bygningen, er det vanskeligt at se, at den er over 30 år gammel.

- Som jeg opfatter Jørn Utzon, så er det funktionel, brugbar arkitektur, der ikke er tidstypisk. Det er interessant, at det ikke er tidstypisk. Det kunne være bygget på et hvilket som helst tidspunkt fra 1960'erne til i dag. Der er mange, der kommer og spørger, »hvornår vi har bygget det, for det er da helt nyt«, fortæller Jørn From.

Et fantastisk hus...