Familien von Trapp indtager Brande

Årets forestilling hos Teaterkompagniet bliver legendariske »The Sound of Music«

17. januar 2020, 09.37

Teaterkompagniet i Brande tager nu en af historiens største musicals op. I slutningen af efteråret opføres »The Sound of Music« i RemisenBrande. På billedet her ses Julie Andrews som Julie i den verdensberømte film fra 1965. Foto: Topfoto/Polfoto

BRANDE Teaterkompagniet vil fra 3.-7. november opføre intet mindre end én af de største klassikere gennem tiden - nemlig »The Sound of Music«.

Det sker som sædvanlig i RemisenBrande.

Der er information og audition til forestillingen torsdag 6. februar i Teaterkompagniets lokaler på Revlingevej.

Denne gang er instruktionen lagt i hænderne på John Eg Pedersen, som tidligere har instrueret for Teaterkompagniet. Det skete i 1915 med »Vi maler byen rød«.

Mange kender historien i »The Sound of Music« om den skønne og til tider rebelske unge kvinde Maria. En kvinde der ikke rigtig passer ind nogen steder, men som har et hjerte fyldt med kærlighed til musik.

Maria er nonneaspirant i klostret »Nonnberg«, hvor hun til tider giver ledelsen betænkeligheder over, om hun i virkeligheden har det, der skal til for at blive nonne.

For at teste Maria arrangerer lederen af klostret, at hun bliver ansat som guvernante hos familien von Trapp bestående af enkemanden kaptajn von Trapp og hans syv børn.

Velsyngende børn

Stykket handler rigtigt meget om kærlighed, både mellem mennesker, til musik og til fædrelandet, samt hvad det gør ved os som mennesker, når vi fratages muligheden for at vise og modtage denne kærlighed. Normalt henviser Teaterkompagniet børn til ungdomsafdelingen »Teaterspirerne«, men til denne forestilling er der brug for nogle dygtige børn og unge til følgende roller: Rolf (17 år), Liesl (16 år), Friedrich (14 år), Louisa (13 år), Kurt (10 år), Brigitta (9 år), Marta (7 år), Gretl (5-6 år)

- Så har du lysten og evnerne til at kunne være vores bud på en Maria, kaptajn von Trapp og alle de andre, så kom til audition og vis, hvad du kan. Der er til denne forestilling behov for et stort ensemble, hvor der vil være en del kor- og solosang samt nogle enkelte replikker, lyder opfordringen fra Teaterkompagniets formand, Jørgen Lauridsen.