FCM tabte efter straffe

Den ordinære kamp mellem FC Midtjylland og Örebro sluttede 1-1, men FCM tabte så efter straffesparkskonkurrence

Udgivet:31. januar 2015, 16.28

Læsetid:3 minutter

Morten "Duncan" Rasmussen (t.h.) scorede for FC Midtjylland på sin 30 års fødselsdag. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

En udmærket første halvleg og en sløj anden halvleg var, hvad FC Midtjylland leverede lørdag eftermiddag ved Atlantic Cup-træningsturneringen i Portugal, og i sidste ende måtte FCM nøjes med uafgjort 1-1 i den ordinære kamp mod svenske Örebro.

Efterfølgende skulle opgøret afgøres i straffesparkskonkurrence, og her vandt svenskerne 3-2 - og altså samlet 4-3.

Begge mandskaber var meget uskarpe fra 11 meter-pletten. Kun Jakob Poulsen og Pione Sisto formåede at score for FCM, mens Kristian Bach Bak, Jim Larsen, Jesper Lauridsen og Petter Andersson alle brændte.

FCM fik ét point med videre i Atlantic Cup på grund af det uafgjorte resultat i den ordinære kamp, mens Örebro fik et ekstra point ved at vinde straffesparkskonkurrencen.

»Duncan« på pletten

FCM'erne var ellers i fuld kontrol før pausen, hvor svenskerne spillede defensivt langt tilbage på banen, men bortset fra et par chancer til Sylvester Igboun var det først fem minutter før tid, det blev rigtigt farligt foran Örebros mål.

Men så var der til gengæld også scoring. Rilwan Hassan tog et godt træk og kom fri til afslutning. Målmanden blokerede, men Hassan var over returbolden og sendte den videre til Morten »Duncan« Rasmussen, der fra tæt hold fik skovlet bolden i mål til 1-0

»Duncan« kunne dermed fejre sin 30 års fødselsdag med en scoring - i sin første træningskamp i år.

I anden halvleg kom FCM imidlertid i problemer. Det svenske hold spillede mere agressivt, og FCM'erne lavede alt for mange fejl i forsvaret.

Fem minutter før tid fik Örebro fortjent udlignet på en firsttimer fra Daniel Gustavsson.

Forinden havde FCM dog mulighederne til at afgøre kampen. Jim Larsen headede lige forbi efter et hjørnespark, og indskiftede Pione Sisto sendte bolden lige forbi efter et gennembrud.

Det var en intens træningskamp med saft og kraft i nærkampene, og det kostede faktisk en udvisning til begge hold. Kampens dommer valgte dog at beholde det røde kort i lommen og i stedet beordre udskiftning af »synderne«, således at holdene ikke skulle spille i undertal i et træningsopgør

Først var det Örebros Samuel Mensah, der undervejs i første halvleg havde sendt både Jakob Poulsen og Petter Andersson til behandling. Og i halvlegens sidste minut gik han så hårdt til Erik Sviatchenko, at der nær var opstået slagsmål på banen.

I anden halvleg var det så Erik Sviatchenko selv, der fik en »rød udskiftning« efter en nødbremse.

Riddersholm: Slidte til sidst

FCM's cheftræner, Glen Riddersholm, var ikke helt tilfreds med indsatsen.

- En god første halvleg, hvor vi er i kontrol, men i anden halvleg skal vi jo afgøre det. Men vi mister organisationen og ser lidt slidte ud. Det er selvfølgelig skuffende, erkender FCM-træneren.

FCM stillede således op: Johan Dahlin - Kristian Bach Bak, Jim Larsen, Erik Sviatcheno (75' Malte Kiilerich), Jesper Lauridsen - Izunna Uzochukwu - Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Petter Andersson, Sylvester Igboun (46' Pione Sisto) - Morten »Duncan« Rasmussen (46' Paul Onuachu).

FCM spiller igen på tirsdag, hvor holdet møder tjekkiske Mladá Boleslav i Portugal.

Mere interessant læsning

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere