Kammeradvokaten skal undersøge konkursen i Bravo Tours

Rejsegarantifonden, der taber mindst 100 millioner kroner på kollapset i TravelCo Nordic, vil have kulegravet forløbet

7. november 2020, 14.59

De mange charterkunder, som har penge til gode hos TravelCo Nordic, skal have deres penge tilbage fra Rejsegarantifonden. Foto: PR-foto

REJSER Nu skal statens advokat - Kammeradvokaten - undersøge forløbet op til konkursen i TravelCo Nordic, hvor Bravo Tours var det største selskab. Det skriver branchemediet Standby.dk.

TravelCo Nordic gik konkurs i sidste måned, og kort efter blev Bravo Tours købt ud af boet og videreført af en ny ejerkreds. I det forløb står Rejsegarantifonden tilbage med en regning på minimum 100 millioner kroner til de Bravo Tours-kunder, der skal have pengene tilbage for deres rejse.

Nu vil Rejsegarantifonden have kollapset i TravelCo Nordic kulegravet af Kammeradvokaten.

- Det har fondens bestyrelse besluttet, fordi det er det største tab, vi nogensinde er blevet påført og er en meget alvorlig sag, der har stået på så længe. Der har været kritik i medierne og i branchen, og det er helt naturligt. Og det forløb vil bestyrelsen gerne give en redegørelse for. Samtidig vil bestyrelsen gerne have undersøgt forløbet med rekonstruktionen og konkursen, fordi bestyrelsen som mange andre også synes, at det ligner det gamle Bravo Tours, der er blevet videreført af nogenlunde de samme personer, siger Birgitte Fjeldhoff, administrerende direktør i Rejsegarantifonden, til Standby.dk.

Læs også
Bravo Tours efterlader stor millionregning til skatteyderne
Abonnement

Kigger tre år tilbage

Ifølge Standby.dk skal Kammeradvokaten se nærmere på Rejsegarantifonden og Rejsegarantifondens bestyrelses ageren over for TravelCo Nordic i tidsrummet fra 2017 og frem til nu. Advokaten skal konkret undersøge rekonstruktørernes/kuratorernes håndtering af konkursen i TravelCo Nordic, om tilsynet har været udført korrekt, og om der i øvrigt er forhold i Rejsegarantifondens sagsbehandling, der kan forbedres.

Som tidligere omtalt i Herning Folkeblad er der stort sammenfald i ejerkreds og ledelsen af det gamle TravelCo Nordic og det nye Bravo Tours. Der er fortsat den islandske bank Arion Bank, der er hovedaktionær gennem investeringsselskabet Sólbjarg. Ledelsens udgøres fortsat af administrerende direktør Peder Hornshøj og salgsdirektør Gitte Søndergaard, der nu begge er blevet medejere.

I et forsøg på at redde TravelCo Nordic blev selskabet i starten af oktober sendt i rekonstruktion, hvor alle betalinger blev standset. Her blev to advokater indsat som rekonstruktører, og håbet var at opnå en aftale med kreditorerne, som kunne føre selskabet til en ny ejerkreds. Men først efter konkursen i TravelCo Nordic, blev Bravo Tours-navnet og kundekartoteket solgt videre til de nye ejere.

Kammeradvokaten

Kammeradvokaten er statens faste advokat. Kammeradvokaten er ikke en statslig institution, men et advokatfirma, der gennem Finansministeriet har aftale med staten om at levere advokatydelser til centraladministrationen.

Tidligere var titlen som kammeradvokat knyttet til en enkelt person, men siden 2015 har det været knyttet til en virksomhed. Aktuelt har Advokatfirmaet Poul Schmith en kammeradvokataftale med Finansministeriet.

Aftalen dækker med få undtagelser statens behov for advokatbistand på alle retsområder. Kammeradvokaten har pligt til at føre sager og yde rådgivning til staten, og de statslige institutioner har – som udgangspunkt – også pligt til at søge deres behov for advokatbistand dækket hos Kammeradvokaten.