Herning mangler et nyt foreningshus for alle

8. november 2019, 13.55

Arulanantharajah (Arul)Thillainadarasa. Foto: Privatfoto

FORSAMLINGSHUS I dag har danske og indvandrer foreninger deres egne lokaler, som de bruger på socialt netværk og velfærdsarbejde. De frivillige foreningers medlemmer arbejder på at hjælpe samfundet og er med til besparelse for kommunen.

Da foreningerne er med til at løse mange menneskers problemer, som de går igennem, og vejleder dem. Så det er derfor ret vigtigt, at disse foreninger fortsætter med deres arbejde. I Herning kommune er der flere foreninger, som kæmper for at få lokaler gennem kommunes tilskud.

Hvad er et foreningshus? Mange foreninger bruger samme lokale, ligesom deres eget lokale med fælles køkken, og andre ting. Lokalerne skal have større et køkken med mulighed for at flere kan spise sammen.

Alle borgere i Herning kan komme og bruge lokalerne til at spise og lave andre aktiviteter. Flere af foreningerne kan få lokale samme sted. Flere foreninger kæmper for at få deres eget lokale med kommunens støtte, og deres investering til fælles hus vil være en hjælp for foreningerne.

Når danske og indvandrer foreninger bruger lokalerne, vil der opstå venskab og kendskab mellem begge parter.

Hvem har styr på foreningshuset? Foreningshusets bestyrelse styrer, hvor frivillige kan styre administrations arbejde. Foreningshuset åbnes for flere timer og sælger mad, og andre ting, så huset får en indkomst.

Derover kan man lave andre aktiviteter, for eksempel motion, billard, bordtennis, møde, foredrag og konferencer. Samtidige skal der være plads til musik, teater og fest.

Jeg har ret ofte været i Aarhus Foreningshuset, hvor flere nationaliteter mødes og arrangerer programmer med flere frivillige hjælpere, så der opstår et socialt netværk mellem danskere og indvandrere, så foreningshuset er med til at hjælpe borgerne til at få et godt liv.

Hvem betaler huslejen?

Kommunen kan støtte gennem lokale tilskud, samtidig med at foreningshuset kan få nogle midler fra stat, EU og fra andre steder.

Desuden får foreningshuset en fast indkomst gennem madsalg og salg af andre varer. Jeg tror, at flere bruge stedet, når der er plads til udfoldelse og til at hygge sig. Et sted, som har åbnet hver dag og aften. Foreningshuset kan åbnes fra klokken 6 til 22. Hvis flere mennesker samarbejder for åbne et foreningshus, vil det give et fantastisk hyggeligt liv i Herning kommune.