Hvornår ser regeringen realiteten i øjnene?

24. september 2021, 12.21

Mads Fuglede. Foto: Steen Brogaard

KÆRSHOVEDGÅRD I denne uge viste et folketingssvar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, at beboerne på udrejsecenteret Kærshovedgård har overtrådt loven tusindvis af gange. Det er foruroligende tal, og fuldstændig uacceptabelt, at beboere på Kærshovedgård bryder loven og skaber utryghed i lokalsamfundet.

Hvornår ser regeringen realiteten i øjnene og gør noget ved det her problem? Regeringen ville placere et udrejsecenter på Langeland, selvom der absolut ingen opbakning var til det. Det blev heldigvis droppet, efter et flertal i Folketinget var i mod og et stort pres fra lokalbefolkningen på Langeland. Siden har regeringen ikke taget stilling til udfordringerne omkring et udrejsecenter. Det virker som om, at regeringen har givet op. Det er meget problematisk, da de ellers har lovet vælgerne, at de ville etablere et nyt udrejsecenter.

De nye tal vidner om, at beboerne på Kærshovedgård ikke respekterer de regler, der gælder på et udrejsecenter, når de på ingen måde overholder reglerne om opholds- og meldepligt. Beboerne render rundt i lokalsamfundet og skaber utryghed og begår kriminalitet i stedet for at melde sig på udrejsecenteret på et aftalt tidspunkt. Det er fuldstændig uacceptabelt.

Vi har i Venstre sagt, at de udviste kriminelle skal ud på en ubeboet ø, langt væk fra lovlydige borgere, og det står vi selvfølgelig ved. Det store spørgsmål er dog, om regeringen overhovedet ønsker at gøre noget ved det her problem. Jeg har mine tvivl.

Indlæser debat...