Midtjysk mediestøtte til Ukraine

Mediehusene i Herning, Silkeborg og Skive bakker op om nordisk initiativ

Udgivet:05. marts 2022, 09.29

Læsetid:2 minutter

Alex Nielsen er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Mediehusene Midtjylland, der blandt andet udgiver Midtjyllands Avis, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, ugeaviser og en stribe webistes. Foto Henrik Ole Jensen

Hans Krabbe
Chefredaktør| hkr@midtjyllandsavis.dk

11 måneder siden

MIDTJYLLAND Mediehusene Midtjylland med hovedtitlerne Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad støtter op om den frie presse i det krigshærgede Ukraine.

Støtten, som består af et kontant beløb på 60.000 kroner, fordelt med 20.000 kroner fra hver af de tre dagblade, er netop blevet konfirmeret af virksomhedens koncernbestyrelse.

Dermed slutter den midtjyske medievirksomhed sig til de nordiske medieorganisationer, der er gået sammen om at yde direkte støtte til Ukraines frie presse. Indsatsen skal sikre, at ukrainske medier kan fortsætte med at levere nyheder og reportager til ukrainske borgere og resten af verden.

- I krig er sandheden det første offer, og vi har med al tydelighed set, hvordan hele det russiske informationsapparat er engageret i en misinformationskampagne af hidtil usete dimensioner rettet både mod Ukraine og mod offentligheden i den vestlige verden. Det er fuldstændig afgørende, at der findes en modvægt til misinformationen fra frie, uafhængige medier, der kan bringe troværdige nyheder frem om udviklingen, siger Mads Brandstrup, der er administrerende direktør for Danske Medier.

Lokalt repræsenterer Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad frie og uafhængige medier med dels en publicservice-forpligtigelse, dels en historisk forankret lyst til at arbejde for og vedligeholde det lokale demokrati.

- Til hverdag tænker vi måske ikke over, at det ikke er noget naturgivet. Men i krigstid kommer institutioner som vores altid under pres. Netop derfor er det så vigtigt at støtte en fri og uafhængig presse i Ukraine lige nu, supplerer Alex Nielsen, der er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Mediehusene Midtjylland.

Bag den fælles indsats står Danske Medier og søster-organisationerne i Norge, Sverige og Finland. Danske Medier bidrager med 75.000 kroner.

Den polske avisfond Gazeta Wyborcza Foundation, der har stor erfaring i arbejdet med humanitære indsatser, skal stå for fordelingen af den nordiske støtte efter aftale med de nordiske medieorganisationer. Pengene kan eksempelvis blive brugt til drift eller indkøb af udstyr som bærbare computere og satellittelefoner, der skal gøre det muligt at fortsætte nyhedsstrømmen, når de russiske styrker efter al sansynlighed går efter at ødelægge mobilmaster og elforsyning.