Hedens herligheder genopdaget

I weekenden blev der for første gang holdt Urkok-Festival på Harrild Hede

11. juni 2019, 10.31

Projektet Gentænk aldring viste et kort stykke, der ved at lade de optrædende vælge, hvornår og hvordan de ville falde, skulle symbolisere alt det, den ældre krop er i stand til. Foto: Henrik Ole Jensen

Brande Temaet var »Genopdag«, da der i weekenden for første gang blev holdt Urkok-Festival.

Festivalen, der er en del af Europæisk Kulturfestival, bød på en lang række aktiviteter med Naturcenter Harrild Hede som omdrejningspunkt. Dagen begyndte med velkomst ved borgmester Ib Lauritsen (V), og derefter var der sang ved mandagssangerne.

Ideen bag festivalen var at vise de mange ting, kommunen har at byde på. Kommunens muligheder og potentiale skal genopdages.

- Emnet er genopdag, og vi er interesseret i at se, hvad vi har i Ikast-Brande Kommune. Vi har så meget spændende at byde på som for eksempel området her ved Harrild Hede, sagde kulturkonsulent Carsten Jensen om ideen bag.

Han fortalte, at det derfor er lokale kræfter, der er blevet inviteret til at stå for festivalens underholdning og kulturelle indslag.

Heriblandt var kunstneren Finn Birkelund, der havde åbent malerværksted og i løbet af dagen kreerede et stort maleri, som forestiller en urfugl.

- Det at male et maleri er jo normalt ikke underholdning, men det er spændende at stå her og male, og jeg trækker en masse energi ud af de mennesker, som kommer forbi og ser på, sagde Finn Birkelund.

Hvor værket skal hænge er endnu uvist, men det tilhører Ikast-Brande Kommune.

Ud i naturen...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben