Mød europaparlamentsmedlem foran Føtex fredag: Niels Fuglsang søger inspiration til de kommende klimaforhandlinger ved COP26

Mød europaparlaments-medlem Niels Fuglsang (S) og hjælp ham med at få inspiration til de kommende klimaforhandlinger ved COP26

Udgivet:04. august 2021, 08.20

Læsetid:2 minutter

For fjerde år i træk cykler Niels Fuglsang, Midtjylland rundt for at besøge en række lokale organisationer, områder og virksomheder, der gør en forskel for EU, eller som bliver særligt påvirket af EU. Foto: Privatfoto

HERNING Fredag morgen 6. august får Herning »grønt« besøg af det midtjyske medlem af Europa-Parlamentet Niels Fuglsang (S) ved Føtex i Bredgade.

Niels Fuglsang cykler fra Herning ud i lokalområdet blandt andet til Videbæk og videre mod Holstebro, Struer og Skive. Undervejs mødes han med lokale borgere og taler med lokal- og regionspolitikere.

I Herning skal han tale med byrådsmedlem Lone Børlum (S), regionsrådsmedlem Conny Jensen (S) og Per Nielsen, kredsformand i Socialdemokratiet og regionsrådskandidat, om kommunens mange initiativer på det grønne område, og alle er velkomne til at deltage, oplyses det i en pressemeddelelse.

Kommunens arbejde er vigtigt i forhold til EU’s overordnede målsætning om en bæredygtig fremtid, og Niels Fuglsang vil primært høre om kommunens initiativer i forlængelse af EU’s genbrugsdirektiv, kommunens bæredygtighedscenter og større og større fokus på at få flere ladestandere i kommunen til el-biler.

Ikke så langt til Bruxelles

Niels Fuglsang vil gerne vise, at der ikke er så langt fra Herning til Bruxelles, som man måske kan tro. Mange lokale kræfter i Danmark kan nemlig mærke EU’s politikker, især på det grønne område, hvor EU’s ambitiøse målsætninger i fremtiden vil betyde flere arbejdspladser og grøn eksport for Danmark.

Niels Fuglsang blev valgt i 2019. Han er medlem af EU-Parlamentets energi- og klimaudvalg, hvor han arbejder på, at for eksempel EU’s havvindmølleplaner, genbrug og nye former for energiproduktion kommer til at betyde store fordele for både de store klimamål og for dansk innovation og eksport. Niels Fuglsang sidder desuden i Økonomiudvalget med særligt fokus på skattely, og han er medlem af en tværpolitisk arbejdsgruppe for bedre dyrevelfærd, som arbejder hårdt på at forbedre dyrevelfærden på tværs af hele EU.

Europaparlamentsmedlemmet er også netop blevet udnævnt som forhandler på vegne af Europa-Parlamentet ved de kommende COP26-klimaforhandlinger i Skotland til november, og han besøger Herning for at få input til det videre arbejde.

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere