Efter fire års pause: 22.000 besøgte den tilbagevendte Foodexpo-messe

MCH glæder sig over opbakningen til Foodexpo. På sidste messedag blev Danmarks bedste romkugle og nordens bedste kok kåret

Udgivet:30. marts 2022, 09.09

Læsetid:2 minutter

Der var et særligt fokus på økologi og bæredygtighed på årets messe, hvor man kunne besøge »klimahjørne« og få hjælp til at blive mere klimavenlig. Foto: Henrik Ole Jensen

MESSE Tørsten efter nye idéer og inspiration for gastronomiske fagfolk blev endelig slukket efter fire års tørke uden Foodexpo i MCH. Det plejer ellers at blive holdt hvert andet år, men på grund af tre coronaudsættelser måtte de besøgende hverve sig med tålmodighed. Tilbagevendningen fik 22.815 besøgende og 561 udstillere - ved den seneste Foodexpo i 2018 var der til sammenligning 26.178 besøgende og 571 udstillere. Georg Sørensen, administrerende direktør for MCH A/S, er tilfreds med årets madmesse:

- De tre messedage har været værd at vente på. Efter tre udsættelser er det lykkedes at samle brancherne, der har været blandt de hårdest og længst ramte af corona. Derfor glæder den positive stemning og virkelysten på messen os rigtig meget, siger han i en pressemeddelelse.

Og han er ikke alene med begejstringen. De mange udstillere var også svært tilfredse med endelig at være tilbage og vise deres produkter frem. Èn af dem er Tommy Gundelund Jespersen, der er direktør i Lind-virksomheden Excellent Wine:

- Det har været skønt at møde folk og kunder igen - især i vores branche, hvor det i høj grad er relationer, der sælger produkterne. Man er nødt til at gøre noget for at skille sig ud, og det kan man gøre ved at være på Foodexpo, hvor koncentrationen af folk har været stor, og hvor vi heldigvis har oplevet stor interesse for vores produkter, fortæller han.

Guldregn

Foodexpo er også en form for OL for gastronomien. Programmet var tætpakket med diverse konkurrencer - heriblandt fanfavoriten »Danmarks bedste romkugle«. En konkurrence, der vendte op og ned på den tidligere vinder fra Nørre Aabys verden, da hans overskud steg med 4000 procent efter sejren. Blandt de 34 deltagere var den lokale bager fra Aulum Bageri, Flemming Nielsen, der skulle forsøge at trille romkuglen i mål. Det blev til en fjerdeplads til bagermesteren fra Aulum - vinderen blev Seest Bageri fra Kolding.

- Jeg er da stolt over placeringen. Jeg var jo gået med en helt klassisk romkugle, hvorimod nogle af vinderne havde lavet romkugler med saltkaramel, fortæller Flemming Nielsen selv.

I den mere officielle ende af konkurrence-skalaen var mesterskaberne for nordens bedste kok, tjener og bedste »grønne« kok.

Det var en dansker, Kristine Slott Olsen, der hev sejren for bedste nordiske tjener hjem. De to andre kategorier nappede Norge guldet i.

Næste Foodexpo-messe står i kalenderen til 2024.

foodexpo 2022

Hvad er Foodexpo: Foodexpo er en messe for fagfolk inden for gastronomi. Her mødes alt fra iværksættere til koncerner for at networke, vise produkter og få inspiration inden for mad og drikke

Hvornår: Foregik fra 27.-29. marts

Antal besøgende: 22.815 besøgende og 561 udstillere

Danmarks bedste romkugle: Vinderen blev Seest Bageri i Kolding - Flemming Nielsen fra Aulum Bageri kom på en fjerdeplads

Nordens bedste kokke og tjenere: Danske Kristine Slott Olsen blev nordens bedste tjener. Norske Håkon Solbakk vandt nordens bedste kok, og norske Nils Flatmark vandt den nye konkurrence nordens bedste bæredygtige kok

Næste Foodexpo-messe: 2024