På dagen for udfasning af restriktioner: Det højeste antal nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Udgivet:27. januar 2022, 12.37

Læsetid:1 minut

Med næsten 2100 nye smittede med corona på en uge er smitten på sit højeste i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen

RINGKØBING-SKJERN På den dag, hvor regeringen offentliggjorde, at alle coronarestriktioner skal udfases fra på tirsdag, 1. februar, oplever borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, at have det højeste antal nye smittede med corona på en uge.

2099 personer er i løbet af de seneste syv dage testet positive med coronavirus. Det viser tal fra Statens Seruminstitut onsdag klokken 14.00 og offentliggjort på instituttets hjemmeside.

De sogne, som har det forholdsmæssigt højeste antal smittede set i forhold til deres indbyggertal er Sønder Vium, Lyne, Væggerskilde, Hoven, Tim og Nr. Vium.

Det sogn, der har flest smittede er Skjern. Her er 369 personer blevet testet positive i enten en kviktest eller en pcr-test de seneste syv dag.

Haurvig Sogn syd for Hvide Sande er stadig det sogn, der ligger i bunden, når det kommer til udbredelse af coronasmitte. I flere uger var der nul smittede derude, men indenfor den seneste uge har der været tre personer, som har måtte se et positivt testresultat på sin mobiltelefon efter at have besøgt et testcenter.