112

Naboer evakueret: Villa i Sunds er nedbrændt totalt

Voldsom brand i villa på Vestre Søvej i Sunds truede beboer og naboer, men alle slap med livet i behold

Udgivet:15. januar 2023, 09.52

Læsetid:2 minutter

Huset på Vestre Søvej 12 i Sunds er oprindeligt et sommerhus, der er godkendt til helårsbeboelse. Huset var fuldstændig overtændt og stod ikke til at redde, da brandvæsnet ankom omkring klokken 02.37 natten til søndag. Foto: Brand & Redning Midtvest

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

SUNDS En 79-årig kvinde undslap natten til søndag flammerne i sin villa på Vestre Søvej 12 i Sunds, da huset brød i brand ved to-tiden.

Vidner slog alarm omkring klokken 02.37. Og meldingen lød, at der var to personer fanget i bygningen og at huset var overtændt. Det første viste sig heldigvis at være forkert, men det sidste passede.

- Det var de to værste meldinger, vi kan få som brandfolk. Naboerne mente, at den kvindelige beboer og hendes datter kunne være i huset. Derfor var vi klar over, at det kunne blive slemt, da vi ankom, fortæller indsatsleder Peter Kristensen fra Brand & Redning Midtvest.

Kontrolleret nedbrænding

Over for Herning Folkeblad uddybede han søndag formiddag, at den ældre, kvindelige beboer var kommet ud og i sikkerhed, da hjælpen ankom.

- Til gengæld lykkedes det ikke at redde noget som helst af huset, der er fra 1968. Søndag morgen var det kun ydermurene, der stod tilbage, fortalte indsatslederen.

Mandan morgen oplyste lokalpolitiet i Herning, at huset var så overtændt, at brandfolkene opgav at redde huset og valgte at lade det brænde ned.

Årsagen til den voldsomme brand er endnu ikke kendt.

- En af de nærmeste dage sender vi en af politiets teknikere til stedet for at få fastlagt årsagen til branden. Der er ikke mistanke om, at den er påsat. En mulig årsag til branden kan være et batteri til en el-cykel, der var sat til opladning, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard hos lokalpolitiet i Herning.

Naboer evakueret

Branden, der tilsyneladende startede i huset udestue, var så voldsom, at politi og brandfolk valgte at evakuere beboerne i de nærmeste huse.

Bent Smedegaard hos lokalpolitiet fortæller, at evakueringen foregik stille og roligt.

Indsatsleder Peter Kristensen fortalte, at husene er bygget så tæt i området, at det ikke var forsvarligt at lade naboerne blive. Branden også tiltrak en del sundsborgere, som brandfolkene på et tidspunkt var nødt til at få væk. Derfor blev hele gaden afspærret.

Søndag middag var brandfolkene færdige med efterslukningen, så skadeservice kunne rykke ud og forsyningsselskaberne få slukket for vand, strøm og fjernvarmen, der er blevet utæt og lækkede i området.

Alt er brændt inde i huset. Politiets teknikere vil lede efter en brandårsag i denne uge. Foto: Tom Laursen