Tre Sagro-jubilarer

24. juli 2021, 12.18

Karen Aagaard. Foto: PR-foto

JUBILARER Der er noget at fejre hos Sagro 1. august. Ikke færre end tre jubilerende kollegaer - to af dem med tilknytning til Herning-kontoret og en i Billund - fortæller landbrugsrådgivningen i en pressemeddelelse.

For Karen Aagaard er det kontakten til kunder og kolleger, der motiverer. De mange relationer er omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv med økonomirådgivning som primært arbejdsområde.

De seneste 10 år har den erfarne økonomirådgiver, med base i SAGROs regnskabsafdeling i Herning, også arbejdet med det social-økonomiske område og hjulpet kunderne med forhold vedrørende efterløn, folkepension, sygedagpenge, personlig assistance, fleksjob og mange andre socialøkonomiske ydelser.

- Vi er seks kolleger ved SAGRO, der specifikt beskæftiger os med det social-økonomiske område, fortæller Karen Aagaard, der har taget skridtet videre og uddannet sig til International Certificeret Coach, så hun også kan tilbyde coaching- og krisesamtaler.

Siden efteråret har hun blandt andet haft en del samtaler med tidligere minkavlere, hvor hun har gjort god brug af sine værktøjer.

Altid i udvikling

Som moden elev på 37 startede Karen Aagaard den 1. august 1996 hos Familielandbruget i Kibæk efter at have færdiggjort sin handelseksamen. I dag har hun fortsat kolleger, der var med til at lære hende op, og også blandt kunderne har nogle været med alle årene.

- Via en fusion i 2003 kom jeg til Hedens Agrorådgivning i Herning. Det gav mig mulighed for at starte op som rådgiver, få endnu mere kundekontakt og dermed udvikle mig yderligere, beretter rådgiveren, der sætter stor pris på muligheden for at sparre med kollegerne. Vi er gode til at spille hinanden gode, konstaterer hun.

En vild arbejdsrejse

Som økonomiassistent og 25-års jubilar har også Helle Pedersen Jensen fra SAGRO i Herning været med på en begivenhedsrig rejse arbejdsmæssigt gennem de seneste 25 år.

Da hun efter handelsskolen kom i lære hos Hedeboernes Samvirkende Landøkonomiske Forening i Aulum, havde jobbet mildest talt en noget anden form, end det har i dag. Ikke mindst set i forhold til digitaliseringen, der dengang var i sin spæde start.

- Dengang troppede kunderne fysisk op på kontoret for at aflevere kassebøger med mere, og vi var 5-7 kolleger om én computer, beretter den 44-årige økonomiassistent med bopæl i Kilde nær Aulum.

Nogle af kunderne har Helle Pedersen Jensen fulgt i over 20 år, og nogle er nu blevet afløst af 2. generation. Der er også flere af kollegerne fra Aulum-tiden, der har været med på hele rejsen, samtidig med at mange nye er kommet til hen ad vejen.

Ramte plet i første hug

Også Joan Gade Madsen, økonomiassistent hos SAGRO Regnskab i Billund, fejrer 25-års jubilæum.

Nogle gange rammer man bare plet første gang. Sådan kan man godt sige, at det forholder sig med Joan Gade Madsens karriere.

Lige efter handelsskolen fik hun læreplads som revisorassistent-elev hos Midtjysk Rådgivningscenter i Grindsted. Hun blev udlært og fortsatte i jobbet, og nu er der såmænd gået 25 år. Der har været flere fusioner i løbet af årene, og derfor hedder hendes arbejdsplads i dag SAGRO.

- Jeg har altid været fascineret af tal og er det stadig, ler den 44-årige økonomiassistent, der også sætter stor pris på de sociale kontakter.

Blandt de mange kolleger er der fire, som hun har kendt helt tilbage, fra hun startede i lære. Og der er også et par enkelte kunder, som hun har fulgt i alle - eller næsten alle - årene.

Større forskel på kunderne

Der er sket en stor udvikling inden for landbruget, og det har Joan Gade Madsen naturligvis også tydeligt kunne mærke:

- I dag har jeg helt andre opgaver og andre kundetyper, end jeg havde tidligere. Der er større forskel på kunderne, som kan spænde fra det kæmpe store kvægbrug - eventuelt med selskabsform - til det lille deltidslandbrug. Begge varianter er spændende at arbejde med på hver sin måde.

Helle Pedersen Jensen. Foto: PR-foto
Joan Gade Madsen. Foto: PR-foto

Indlæser debat...