Uforløst brag: Derbyet i Herning endte med to mål og pointdeling

Lokalbraget mellem FC Midtjylland og Viborg FF sluttede 1-1

Udgivet:02. oktober 2022, 13.45

Læsetid:2 minutter

Der var godt gang i fansene i søndagens midtjyske derby. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Det midtjyske derby mellem FC Midtjylland og Viborg FF endte søndag eftermiddag med en pointdeling og slutresultatet 1-1.

Lokalbraget blev ellers indledt med både fyrværkeri, masser af røg og anden pyroteknik – og den varme opladning tog FC Midtjyllands spillere med ind på græstæppet på MCH Arena, hvor over 10.000 tilskuere var på plads.

Værterne, der sparede profilerne Joel Andersson og Gustav Isaksen fra kampens begyndelse, dominerede tungt i første halvleg – og i flere perioder med 75 procent i boldbesiddelse.

Der var blot spillet fire minutter, da Anders Dreyer testede Viborg-keeper Lucas Lund med et nærgående hovedstød.

Fem minutter senere måtte Lund igen leverede en redning – denne gang fra Kristoffer Olsson, der fik skubbet kuglen op på overliggeren.

Efter en afbrydelse som følge af mere røg og pyroteknik fra FCM’s mest passionerede fangruppering, lykkedes det Viborg at få sænket tempoet i opgøret. Dermed fik gæsterne bedre styr over organisationen og den kompakte midtbane gjorde det sværere for FC Midtjylland at spille sig til chancer.

Pione Sisto kom dog frem til en stor en af slagsen efter glimrende kombinationsspil, hvor Evander Ferreira, Anders Dreyer og Kristoffer Olsson med fikse hælafleveringer til sidst fandt Sisto tæt under mål. Men offensivprofilen fik ikke ramt på bolden.

Viborg var kun farlig via et frisparkforsøg, som Jonas Lössl tog sig af – men alligevel kom udeholdet i front kort før pausen.

Kristoffer Olsson serverede en håbløs tværpasning til udeholdets Ibrahim Said, der hurtigt fandt Jay-Roy Grot i FCM-feltet. Hollænderen sparkede sikkert kuglen over i det lange målhjørne.

Olsson gjorde dog skaden god igen blot ét minut senere. Den revanchelystne svensker førte bolden frem i højt tempo og efter et flot sololøb udplacerede han fornemt Lucas Lund i Viborg-målet.

Læs også
<span>Se karaktererne:</span> For mange FCM’ere var på det jævne i derbyet <span>Se karaktererne:</span> For mange FCM’ere var på det jævne i derbyet
Læs også:
Se karaktererne: For mange FCM’ere var på det jævne i derbyet
Læs også
<span>Optimistisk FCM-kaptajn trods uafgjort mod Viborg:</span> Vi bliver bedre og bedre og mere solide <span>Optimistisk FCM-kaptajn trods uafgjort mod Viborg:</span> Vi bliver bedre og bedre og mere solide
Læs også:
Optimistisk FCM-kaptajn trods uafgjort mod Viborg: Vi bliver bedre og bedre og mere solide

Anden halvleg blev en spillemæssig skuffelse. Og underholdningen manglede i den taktiske affære.

FCM’s Henrik Dalsgaard headede et hjørnespark ved siden af stolpen, men de største chancer tilfaldt Sory Kaba i det 55. minut.

En Anders Dreyer-kontra gav angriberen frit skud i feltet, Lucas Lund parerede, og heller ikke i det lille felt fik Kaba headede Evander Ferreiras aflevering i nettet. En kæmpe afbrænder!

Resten af kampen blev en trist og uforløst omgang. Kun Gustav Isaksens indadskruede afslutning, der strøg lige over målhjørnet, var et højdepunkt i en blød halvleg, hvor ingen af holdene for alvor formåede at jagte den afgørende scoring.

Læs også
<span>FCM-svensker kom i fokus:</span> Vi skulle have vundet derbyet <span>FCM-svensker kom i fokus:</span> Vi skulle have vundet derbyet
Læs også:
FCM-svensker kom i fokus: Vi skulle have vundet derbyet
Læs også
<span>Anders Dreyer efter uafgjort derby:</span> Ville gerne have vundet for fansene <span>Anders Dreyer efter uafgjort derby:</span> Ville gerne have vundet for fansene
Læs også:
Anders Dreyer efter uafgjort derby: Ville gerne have vundet for fansene
Læs også
<span>Stort galleri:</span> FC Midtjylland mod Viborg <span>Stort galleri:</span> FC Midtjylland mod Viborg
Læs også:
Stort galleri: FC Midtjylland mod Viborg

Genlæs lokalbraget, som det udspillede sig i vores liveblog ...

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Fodbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere