Mindeord: En mor, alle fortjener

14. august 2019, 07.55

Gurli Veiersø Hansen er død i en alder af 73 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Sønnerne Morten og Ulrik Thrane har indsendt mindeord om deres mor, Gurli Veiersø Hansen, Bording, der lørdag 10. august - på sin 51-årsbryllupsdag - sov stille ind på Hospice Limfjorden i Skive:

Gurli Veiersø Hansen døde efter et års kamp mod den kræft, som også ramte hende for en halv snes år siden.

Dengang, i 1996, vandt hun kampen, og selv om hun ikke kunne helt det samme efter en vellykket operation, bragte hendes lyse sind hende flot videre. Hun fokuserede på det, hun kunne, og ikke det, hun ikke kunne, og sammen med vores far - Poul Erik Thrane - havde hun et mønsterotium, siden han gik på efterløn for 13 år siden.

Vores mor var bondepige med røde kinder og voksede op på en landejendom på Tulstrup Enge.

Som kun 15-årig mødte hun vores far til bal på Hotel Ikast. Og det kom der mere end 58 års kærlighed og to drenge ud af.

Vi var privilegerede at vokse op i et trygt hjem i Bording, først på Vestervang og siden på Sønderborgvej. Efter at have arbejdet som ung pige i huset hos Rex Blomster og som syerske hos Henry Foldager valgte mor at være hjemmegående, da vi stødte til.

- Vores mor var vild med os - sagde hun - og hun havde ikke sat børn i verden, for at de skulle passes af andre.

Mor vendte langsomt tilbage til arbejdsmarkedet igen, da vi var vokset lidt op - først som løsarbejder og siden fastansat som tjener hos Tinna og Børge Marbæk på Hotel Bording.

Da hotellet blev solgt, fulgte ansættelser på Hotel Medi og Hotel Hammerum, indtil den forbandede sygdom ramte hende første gang.

Det blev så til 23 år som pensionist - de sidste 12 år som farmor. Om ikke flyvende og på fuldtid, så i hvert fald på en måde, så hele familien i tre generationer vidste, hvor vi havde hende, og altid kunne trække på hende - både i Bording og Bjerringbro og i selskab på ferier - så sent som her i år i sommerhus i Skagen.

Vores mor blev kun 73 et halvt år, men har været den hustru til en, mor til os to, svigermor til vore hustruer og farmor til vores fem piger, som alle fortjener. Kærlig, dygtig, arbejdsom, humoristisk, givende og frem for alt pragtfuld at være sammen med.

Æret være vores mors positive minde!