Mindeord: Han satte EDB Gruppen og Herning på landkortet

18. november 2020, 13.26

Erik Ove Nielsen, medstifter af og mangeårig koncerndirektør i EDB Gruppen, er død. Foto: Privatfoto

MINDEORD Familien har sendt mindeord om Erik Ove Nielsen, tidligere koncerndirektør i EDB Gruppen, som er død i en alder af 73 år:

Erik Ove Nielsen, født 5. september 1947, er mandag 16. november død. Erik Ove var oprindelig opvokset på landet i Rønbjerg nær Skive. Han bosatte sig i 1968 i Herning-området sammen med sin kone, Karen Nielsen, som også var fra Rønbjerg.

Erik Ove var handels- og isenkræmmeruddannet, og allerede i en tidlig alder iderig, handelsmand og nysgerrig på at drive handel og skabe relationer. De talenter drev han vidt i hele hans liv.

I 1977 etablerede han sammen med lokale Herning-folk, Jens-Hagen Brandt og Kurt Løvdal, en af Herning-egnens mest kendte og førende IT- og softwarehuse i Skandinavien med navnet EDB Gruppen. Frem til 2000 drev trekløveret virksomheden fra få medarbejdere til mere end 1000 ansatte i hele Norden.

I 2000 trak Erik Ove sig tilbage efter mange år som koncerndirektør i EDB Gruppen. Han involverede sig dog hurtigt i nye, innovative virksomheder. Han etablerede blandt andet virksomheden Key2Know, som var en af de første videns- og læringsvirksomheder i de gyldne dot.com dage omkring årtusindskiftet.

Virksomhed og fritidslandbrug

Erik Oves fristed var familie, kone og de tre børn. Særligt de årlige skiferier til alperne så han frem til med familie og gode venner.

Golf blev især efter de mange år i EDB Gruppen en sport, hvor han virkelig nød at møde mennesker og venner, lige som det blev en rejsesport for ham.

Familien bosatte sig i de tidlige, trange år i Herning i et ældre vogterhus med toilet i gården. Senere blev det til et dejligt hus i Lind og sidenhen en gård i Knudmosen nær Kollund.

Friluftslivet med skov og masser af luft nød Erik Ove, hvor han elskede at bruge hænderne, når hovedet skulle have fri.

På gården varetog Erik Ove ud over arbejdet i EDB Gruppen også rollen som minkfarmer i 1980’erne og med stor interesse også i lidt mark- og skovbrug.

I midten af 2012 flyttede han og Karen væk fra den mangeårige landejendom til en nyopført bolig, som han med sin iderige tilgang selv var med til at tegne, designe og koordinere opførelsen af ved Sunds Sø. Boligen var tænkt som hans og Karens otium med udsigt over søen. Desværre døde Karen samme år i 2012.

Sygdom sled på livsglæden

Selvom livet og drivertrangen på mange fronter var godt, måtte Erik Ove i 2006 modtage den nedslående melding om en sjælden kræftform - Chordoma. En langvarig operation i 2006 efterfulgt af to måneders strålebehandling i USA og efterfølgende mangeårige smerter blev en lang sej kamp. Også selvom han blev fri af kræften.

I 2016 stødte sene komplikationer fra kræftbehandlingen til med behov for yderligere livsdrænende operationer. Det tog hårdt på ham, ligesom han i 2019 fik konstateret Parkinson og fik diabetiske udfordringer, der hurtigt sled på helbredet og interessen for livet.

I samme år blev helbredet væsentligt forringet med behov for plejecenterplads på Lindegården i Herning, hvor Erik Ove sov ind mandag 16. november 2020.

Initiativrig Herning-jyde

Erik Ove Nielsen vil blive husket som initiativrig lokal Herning-jyde med kæmpe handelsgen og enorm skabertrang. Han elskede Herning og yndede både at sætte EDB Gruppen og Herning på landkortet. Han vil være husket af mange samt elsket for tid og evighed i familien, hvor han efterlader sig tre børn, tre dejlige børnebørn og svigerbørn.

Må Erik Ove Nielsen blive husket for den skabermentalitet, han besad, og som kendetegner Herning-området. Men også som en dejlig, kærlig og livskæmpende far.

Æret være Erik Ove Nielsens minde.