112

Kvinde fra Snejbjerg snydt for 15.000 kroner: Kan du genkende politiets mistænkte ud fra billederne?

81-årig kvinde fra Snejbjerg blev franarret hævekort og pinkode, og der blev efterfølgende hævet cirka 15.000 kroner

Udgivet:18. januar 2023, 14.50

Læsetid:2 minutter

Palle Heering Nielsen
Journalist| phn@herningfolkeblad.dk

HERNING Politiet efterlyser vidner, som kan identificere en yngre mand, som er mistænkt for at stå bag et bedrageri.

5. december sidste år blev en dengang 81-årig kvinde fra Snejbjerg ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken.

- Hun bliver oplyst om, at ukendte personer er ved at overføre penge fra hendes konto til en konto i Spanien, siger politiassistent Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Manden fra banken oplyser, at han har lukket hendes kontoen, og at han vil søge for, at en medarbejder fra banken kommer forbi kvindens bopæl for at hente det gamle hævekort. Derefter vil hun få et nyt.

Derefter kommer en anden mand, som kvinden beskriver som af anden etnisk oprindelse end dansk, forbi og henter kortet. Kvinden udleverer også pinkoden til kortet til bedragerne.

- Ganske kort tid efter bliver det brugt til at hæve i en hæveautomat i Handelsbanken på Gl. Landevej og ved Arbejdernes Landsbank på Silkeborgvej, siger Henning Præstegaard.

Kortet bliver også misbrugt på Circle K på Silkeborgvej, hvor manden køber forskellige varer og bruger det stjålne hævekort,

- Der bliver ringet til kvinden et par gange for at holde hende hen med snak. Det er et mønster, vi har set i andre sager, siger Henning Præstegaard.

Samme dag, som kortet bliver stjålet og misbrugt, bliver det spærret, men inden da har bedragerne fået hævet cirka 15.000 kroner på kvindens konto.

Manden, som er mistænkt for bedrageriet, bliver beskrevet som 20-30 år, ikke-etnisk dansk af udseende, almindelig til kraftig af bygning, iført sorte sko med hvide såler, blå hoodrich - som er en form for joggingtøj med benklæder og hættetrøje - samt en kasket med hvid skrift, Han bar også mundbind, der dækkede dele af hans ansigt.

- Vi har haft flere tilsvarende sager, men vi har ikke billeder, der kan relateres til, om det kunne være den samme gerningsmand, oplyser Henning Præstegaard.

Oplysninger til lokalpolitiet i Herning på telefon 114.

Foto: Jørn Deleuran