Videbæks butikker: Omsætningen er raslet ned

- Der er meget stille i butikkerne, siger formanden for Videbæk handel og Erhverv. Tilfredshed med regeringens indgreb i aftes

18. marts 2020, 12.10

Anita Søjbjerg. Foto: Ole Skydt

VIDEBÆK Omsætningen er raslet ned i butikkerne i Videbæk.

Det konstaterer formanden for Videbæk Handel og Erhverv, skohandler Anita Søjbjerg, EP Sko.

- Jeg har lige været på en rundtur i butikkerne. Der er meget stille. Det er ens for alle. Jeg håber, at vi holder skindet på næsen, siger formanden og fortsætter:

- Selv har vi mistet 80 procent af handelen. Mandag var der kun fem-seks kunder i butikken mod normalt 30-40 på en dag. Det er helt vildt, siger Anita Søjbjerg og fortsætter:

- Vi er derhenne, hvor vi overvejer, om der er nogen lokal handel tilbage. Men vi kan ikke holde lukket. Vi kan måske skære i åbningstiden. Det gør flere butikker.

Selv vil skohandleren ikke skære i åbningstiden.

- Vi skal ikke gå i panik. Vi kan udnytte tiden og gøre butikken klar til det er ovre, så vi er klar til kunderne, siger Anita Søjbjerg.

- På den anden side skal vi heller ikke opfordre til handel. Jo flere, der bliver hjemme, desto hurtigere kommer vi over på den anden side, siger formanden.

Det værste er, at alt er uvist.

- Det er skræmmende, hvor lang tid det varer. Hvis det hele først topper i april, siger hun.

Indgreb okay

Når det gælder regeringens nye indgreb, så er de ifølge formanden okay. På pressemødet i aftes annoncerede regeringen, at en række butikker skal lukkes. Det gælder blandt andet steder som natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt.

- De indgreb er nødvendige. Det gælder om at få standset spredningen af smitten så hurtigt som muligt. Vi var vel egentligt forberedte på, at det ville komme, siger hun og fortsætter:

- Udover restauranter og frisører, så skal steder , hvor der samles flere end 10 personer vel egentlig lukke. Men det er jo allerede sket i hallen, kirken og kunstpavillionen.

Det er ifølge Anita Søjbjerg op til hver enkelt butik at foretage en vurdering om de kan overholde de nye tiltag om afstand i butikken, eller om det er bedst at lukke.

Tom by

Ifølge Anita Søjbjerg er alvoren gået op for folk. Videbæk er næsten tom i løbet af dagen.

- Set med corona-briller er det jo meget positivt. Lad os håbe, at vi kommer hurtigt gennem denne svære periode, siger formanden.

Der var ikke mange mennesker i Bredgade i Videbæk omkring klokken 12.00 tirsdag. Foto: Ole Skydt