Sådan gik kampen: FCM solgte sig dyrt i Liverpool

FC Midtjylland optrådte godt organiseret og kom til to af kampens største chancer, men de danske mestre måtte alligevel se sig slået på Anfield i Liverpool. Genoplev kampen som den så ud i vores liveblog

27. oktober 2020, 19.31

Diogo Jota scorer let til 1-0 efter blændende forarbejde af Trent Alexander-Arnold og Xherdan Shaqiri. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Da slutfløjtet lød på Anfield, stod FC Midtjylland tilbage uden point og uden mål. Men de danske mestre viste markant forbedring fra sidste uges premiere i Champions League.

FCM tabte 0-2 til Liverpool. Diogo Jota og Mohamed Salah scorede aftenens mål for de engelske mestre.

Men »ulvene« var længe godt med i opgøret. Der stod 0-0 ved pausen efter en disciplineret og hårdtarbejdende indsats af FCM’erne i de første 45 minutter.

Liverpool havde - ikke uventet - bolden mest, men FCM havde første halvlegs største chance. Den kom allerede efter to et halvt minut, da Anders Dreyer tog et godt dybdeløb og modtog en perfekt lang aflevering fra Alexander Scholz. Men afslutningen stod ikke mål med løbet, afleveringen og tæmningen, og Alisson Becker reddede forsøget i Liverpool-målet.

De fleste tilnærmelser fra Liverpool kom via den offensive højreback, Trent Alexander-Arnold. Han var også involveret, da de engelske mestre kom i front på et mønsterangreb i det 55. minut. Backen rykkede ind bag Frank Onyeka i feltet og fik en stikning fra Xherdan Shaqiri. Bolden blev lagt på tværs, hvor Diogo Jota ikke kunne undgå at score.

Liverpool havde flere muligheder i løbet af anden halvleg, hvor manager Jürgen Klopp valgte at sende sine tre største offensive stjerner ind fra bænken: Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Sidstnævnte havde en kæmpe chance fire minutter før tid.

Tæt på sen udligning

Men FCM fik også chancen for at udligne. I næstsidste minut blev Anders Dreyer spillet fri i feltet af Mikael Anderson. Dreyer afdriblede Joe Gomez og chippede bolden henover målmand Alisson Becker, men afslutningen endte i sidenettet.

I dommerens tillægstid kom Mohamed Salah af sted i en kontra. FCM’s venstreback, Paulinho, sprintede bagefter og gav Salah et lille puf i ryggen og trådte ham i hælen. Det var måske ikke meget, men det var nok til et straffespark. Det omsatte Salah selv stensikkert til 2-0 - uden chance for Mikkel Andersen, der vogtede FCM-målet i Jesper Hansens skadesbetingede fravær.

Resultatet betyder, at FCM stadig er uden point efter to runder af puljen. Liverpool er på førstepladsen med seks point, Atalanta har fire point, Ajax har ét og FCM altså nul.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i vores liveblog med alt om kampen: