Bliver minimumsnormeringen fremrykket i Herning Kommune?

15. september 2021, 12.30

Kirsten Kronborg. Foto: PR-foto

BØRN Det korte svar er nej.

Jeg har godt nok kunnet læse mig til, at forligspartierne roser sig selv og hinanden for, at der i tillægsaftalen afsættes tre millioner kroner til at fremrykke minimumsnormering. Men i virkeligheden er der tale om at lukke et hul, der vil opstå i budgettet i 2024, hvor minimumsnormering endelig er indfaset.

For to år siden besluttede forligspartierne sig nemlig for, som en del af en besparelse, at overflytte 2,9-årige til børnehaverne med børnehavenormering i stedet for vuggestuenormering. Den form for besparelse lukker loven om minimumsnormering heldigvis for, men det betyder så, at man i Herning Kommune i 2024 vil mangle omkring 10 millioner i budgettet.

De tre millioner, forligspartierne har afsat i tillægsaftalen, er derfor ikke en fremrykning af minimumsnormering, men nærmere en form for nødvendig opsparing for at kunne bøde på beslutningen om at sende små børn i børnehave til en lavere normering.

Jeg mener, det er en uskik, når man forsøger at få tingene til at se bedre ud, end de er. Det har jeg indenfor kort tid oplevet, at forligspartierne har gjort to gange. Den anden sag, jeg henviser til, er, at først oversender børne- og familieudvalget et overskud på 12 millioner til fælleskassen. Overskuddet var opstået efter et meget atypisk år med corona, bagefter forsøger de så at sælge det, som en stor sejr for børnene, at der sendes fem millioner tilbage til udvalget. Nu kalder de så det at starte på at lukke et hul i budgettet for en fremrykning af minimumsnormering. Som SF’s borgmesterkandidat vil jeg opfordre til, at der rent faktisk afsættes midler til at fremrykke minimumsnormeringen.

Læs også
Har vi nok institutionspladser til at dække behovet her og nu og i fremtiden?

Indlæser debat...