Frakendelse af førerretten de næste 10 år: 60-årig mand får dom nummer 17

4. juni 2021, 12.21

En 60-årig mand er dømt for spirituskørsel talrige gange. Foto: Arkivfoto

SDR. FELDING Det er bestemt ikke første gang, en 60-årig mand får en dom for at køre bil i spirituspåvirket tilstand. Han har netop fået sin dom nummer 17 for den forseelse, og dermed fortsætter hans frakendelse af førerretten også de næste 10 år. Man kan ikke fradømme folk retten til at tage kørekort mere end 10 år, men straffen kan forlænges i takt med, at der kommer nye domme til. Den 60-årige mand fik også seks måneders fængsel for spritkørslen.

Den foregik på Sandetvej nær Sdr. Felding i slutningen af august sidste år. Da patruljen standsede manden, blev hans promille målt til 0,71. Grænsen for, hvornår man lovligt må føre bil, er 0,50. Manden forklarede da også, at han havde drukket nogle øl i dagens løb.

Manden blev også dømt for at stjæle en bil. I retten forklarede han, at bilen tilhørte hans genbo, og da han passede genboens katte, tog han nøglerne i huset og kørte en tur.

Det er strafbart at udlåne sin bil til en person, der ikke har kørekort, men eftersom den 60-årige nu er dømt for at stjæle bilen, risikerer genboen ingen straf.

Indlæser debat...