Læserbrev om Rind Plantage: Undskyld til naturen

7. november 2019, 10.03

Bruno Sørensen. Foto: Bo Lundgaard

FORURENING Allerførst vil jeg sige Undskyld til Danmarks natur - fordi vi ødelægger dig.

Så bør man fra kommunens side sige undskyld til alle de borgere der pligtopfyldende og troskyldigt står på genbrugspladsen og sorterer affald hver dag. De må i den grad føle sig trådt på.

Dernæst så bør teknik- og miljøudvalgsformand/kvinde Joan Hansen sige undskyld for at have fejlinformeret - det er den pæne version - for at have håndteret denne sag helt utroligt forkert lige fra begyndelsen ved ikke at have foretaget sig noget, men derimod benægte noget, som er helt åbenlyst via fotos med videre.

Ved ikke at have taget hånd om sagen fra start men overladt det til forvaltningen, som har optrådt arrogant, nedladende, totalt inkompetent og intet har gjort for at få belyst denne sag - snarere tværtimod.

Jeg håber, at der bliver tid til selvransagelse i Herning Kommune, og det er både opad og nedad.

Det er der bestemt behov for, så man ikke længere ved henvendelse får en medarbejder i røret, som hakkende og stammende ikke aner, hvad hun skal svare og dermed ender med at foretage sig - ingenting.

Læs også
Krarup kaster sig ind i miljøskandale: Bremser lovliggørelse af miljøsvineri
+Abonnement

Opstramning af reglerne! For eksempel skal man føre tilsyn, og ikke bare tro på, at ringer man og spørger, så er det godt nok, og så behøver man ikke foretage sig mere. Det er jo helt grotesk og ufatteligt naivt.

Men desværre må man konstatere, at naturen ikke bliver prioriteret højt i Herning Kommune. Her er andre ting meget vigtigere.

Så er det dybt skuffende, at andre partier for eksempel SF har forholdt sig usædvanligt tavs og stort set ikke har foretaget sig noget i denne sag indtil for en uges tid siden.

Tak til Lone Børlum (S) som har været med helt fra starten, og som ikke givet op, selvom hun har været oppe imod en overmagt i udvalget, der ikke har villet lytte til hende.

Tak til Herning Folkeblad for saglig og sober dækning af sagens forløb.

Og ikke mindst tak til mine venner i bestyrelsen af Dansk Naturfredningsforening Herning .