Foredrag på Ruskjærholm: Flere lever med senfølger efter kræft

Udgivet:25. marts 2022, 10.13

Læsetid:1 minut

Ruskjærholm blev officielt indviet som aktivitetscenter i 2011 og har siden været samlingssted for rigtig mange mennesker, som alle har haft det til fælles, at de pludselig har stået midt i et uventet stormvejr i livet. 7. april byder Kræftens Bekæmpelse indenfor til foredrag. Foto: Pr-foto

IKAST-BRANDE Vi kender alle sammen nogen, der har eller har haft kræft.

Heldigvis udvikles der hele tiden i behandlingsmulighederne, så stadig flere overlever.

Det betyder desværre også, at stadigt flere mennesker lever med senfølger efter kræft eller efter behandlingen. Det kan være mange forskellige typer af senfølger, som også er afhængig af kræftformen og den behandling, der har været iværksat.

Derfor arrangerer Kræftens Bekæmpelses Lokalforening et foredrag på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, Bording, torsdag aften 7. april. Sådan fortæller Kræftens Bekæmpelse Ikast-Brande i en pressemeddelelse.

Afhjælpe følgerne

Til foredraget vil læge Mogens Munch Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse fortælle om fysiske og psykiske senfølger og om den forskning, som foregår på området. Han vil også komme med forslag til, hvad der kan gøres for at afhjælpe følgerne, og på aftenen vil tilhørerne have mulighed for at stille spørgsmål til Mogens Munch Nielsen.

Lokalformanden ved Kræftens Bekæmpelse i Ikast-Brande, Inger-Lise Katballe, glæder sig til at byde indenfor på Ruskjærholm, som nu igen lægger lokaler til oplevelser, gode stunder og oplysning efter en lang pandemi.

- Det er rigtig dejligt at være i gang igen, siger Inger-Lise Katballe.

Indlæser debat