Fra Lokal Avisen: Hestebutik skal løbes i gang

Heidi Bloch har savnet et sted, hvor hun kan handle brugt udstyr til heste og hestesport. Nu har hun skabt det selv

19. marts 2021, 06.49

Det er i den tidligere frisørsalon i privaten i Vildbjerg, Heidi Bloch har indrettet sit lager. Der er flere kvadratmeter i huset i takt med, at der bliver råd til at købe mere ind. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG En hest gør det absolut ikke alene, når man hopper op på gangeren eller springeren og kaster sig over ridesporten. Der hører en masse udstyr med, det koster naturligvis penge, og derfor er det oplagt at tænke i brugte effekter, når man skal handle ind til hobbyen.

- Vi har også selv handlet brugte ting på enten Den Blå Avis eller Facebook, og for det meste er det også gået godt. Men jeg har flere gange tænkt, at det kunne være en idé at skabe en butik, hvor der bliver solgt brugt udstyr til hest og rytter, siger Heidi Bloch fra Vildbjerg.

- Her under coronanedlukningen har jeg så haft tiden til at føre det ud i livet, tilføjer Heidi Bloch, som netop har åbnet netbutikken Reshop Horse.

- Hos mig er der ikke langt fra tanke til handling, og når jeg kaster en bold op i luften, så griber jeg den, siger Heidi Bloch.

Mangel på butik

Hendes markedsundersøgelse har vist, at der ikke findes meget af lignende karakter. På Sjælland er der en fysisk butik med brugt udstyr, og hendes drømme rækker også helt derud.

- Hvis du spørger mig, hvor jeg er om fem år, så bor vi på landet, hvor jeg avler fjordheste, og i en længe har jeg en butik, der har åbent nogle timer om ugen ved siden af salget på nettet, siger Heidi Bloch.

Hun er dog mere fornuftig end konen med æggene, så drømmene bliver fulgt op af handling, og den økonomiske fornuft er også med. Hun vil sidde sikkert i sadlen.

- Jeg har besluttet, at jeg ikke vil stifte gæld for at få butikken i gang. Derfor er der grænser for, hvor mange ting, jeg kan gå ud og købe her og nu. Jeg skal lige så stille have det til at vokse i takt med, at jeg også sælger varer og får penge i kassen, siger Heidi Bloch, som ved, at der findes masser af brugte ting derude, og danskerne er jo altid glade for at gøre en god handel.

- Jeg kan da godt lide at få nye ting. Det er lækkert. Men jeg kan også lide at gøre et godt køb, siger hun.

Køber det hele

Heidi Bloch har altid været rytter, og selv om familien i øjeblikket kun har prioriteret at have én hest, så er både interessen og kendskabet stort. Resten kan hun læse op på.

- Hvis man holder op med at have hest, eller hvis man skifter fra pony til en hest og derfor skal have en masse nyt udstyr, så kan min netbutik gøre en forskel. I stedet for, at sælgeren selv skal tage fotos, beskrive tingene, og holde kontakt til mulige købere, så kan jeg tage mig af det hele. Jeg tilbyder at købe alt det udstyr, som folk har, men prisen afhænger naturligvis af, hvad jeg vurderer, jeg kan sælge til hvilken pris. Men folk kan komme af med alt på én gang, siger Heidi Bloch.

Donerer ting

Hvis der er varer, hun ikke kan sælge, har hun også en plan med dem.

- Jeg vil gerne give udstyr videre til rideskoler, som virkeligt er blevet presset økonomisk under coronanedlukningen, siger hun.

Heidi Bloch tilbyder også at tage varer i kommission, hvor hun får 25 procent af prisen.

- Det kan være ret besværligt at sælge en sadel, fordi den måske skal flere gange frem og tilbage mellem købere, hvor sadlen alligevel ikke passer til hesten. Arbejdet med det står jeg så for, siger Heidi Bloch, som beholder sit arbejde på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

- Det er jeg rigtigt glad for, men det kan da godt være, at jeg er på halv tid om nogle år, siger hun.

- Min fornuft siger, at jeg skal tage det her med ro og starte det stille og roligt op, men jeg håber, der kommer et godt flow i netbutikken, så det kan blive portalen for genbrug inden for hestesporten, tilføjer hun.

- Det gælder om at gribe nogle chancer og se, hvordan det går. Heste er min store interesse, og det er megahyggeligt at arbejde med, siger den nyslåede netbutiksejer.

I stedet for, at folk selv skal tage billeder, lave beskrivelser og holde kontakt til mulige købere, tilbyder Heidi Bloch hele processen, når hun enten køber brugte ting af folk, eller tager det i kommission. Her er hun ved at fotografere såkaldte klokker til hestehove. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Heidi bloch

Heidi Bloch er netop fyldt 40 år. Hun stammer fra Billund, men kom til Vildbjerg for knap 20 år siden, da hun i forbindelse med sin uddannelse som frisør skulle skifte læreplads.

Hun blev boende i Vildbjerg, og fra 2007 og syv-otte år frem var hun selvstændig. Hun fik imidlertid en arbejdsskade - såkaldt vandallergi - som umuliggjorde, hun blev i faget. I stedet blev hun ansat hos Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, hvor hun står for reception og grafisk arbejde. Det seneste år har hun været langvarigt hjemsendt to gange, men i øjeblikket arbejder hun på centret cirka én dag om ugen.

Så snart det er muligt, vender hun tilbage til jobbet, og hun har så foreløbig Reshop Horse som et fritidsprojekt.

Heidi Bloch har altid været aktiv rytter, men i øjeblikket er det hendes mellemste barn, datteren Marie på 14, der mest udfolder den aktive dressurridning på fjordhesten Saga.