Redaktør fra Snejbjerg laver børne-tv med mening

Redaktør fra Snejbjerg er med til at finde rollemodeller for DR Ramasjang og DR Ultra

13. maj 2019, 19.44

Lene Mailund Mikkelsen, redaktør på DR Ramasjang og DR Ultra programmer, laver tv med mening og er med til at udvælge rollemodeller, som børn kan spejle sig i. Foto:? Privatfoto

Snejbjerg Hvor meget må en tv-vært på en børnekanal bande? Skal børn lære om plastikaffald i naturen? Og hvordan adresserer man, at mange unge ikke føler, at deres krop er perfekt.

Alt dette er noget, redaktør Lene Mailund Mikkelsen fra Snejbjerg er med til at planlægge, når der skal produceres programmer og tv-produktioner for DR's børne- og ungdomskanaler DR Ramasjang og DR Ultra.

- Der er lige kommet nogle nye retningslinjer på DR, som vi selvfølgelig også følger på Ramasjang og Ultra. Med hensyn til værter, så har vi for eksempel en rettesnor, der hedder, at de ikke må bande. Det er lidt anderledes for medvirkende. Her går vi ikke ind og siger, »sig det lige igen, men uden at bande«, fortæller Lene Mailund Mikkelsen og tilføjer, at det dog ikke kan sættes på formel, da der sagtens kan være nogle undtagelser, hvor man tillader, at værter bander, hvis det har et bestemt formål.

Gode budskaber...