Klubben er tavs: Ny træner-uro hos HIH

Mathias Madsen kan snart være fortid som cheftræner i Herning-Ikast Håndbold. Medie mener at vide, at hans afløser allerede er på plads

5. juni 2020, 08.05

Mathias Madsen kan være på vej ud hos HIH. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Så er der endnu engang uro omkring trænerposten i Herning-Ikast Håndbold.

Ifølge Jyllands-Posten er cheftræner Mathias Madsen uenig med klubbens øverste ledelse om de sportslige beslutninger og strategi, og derfor kan træneren - ifølge mediet - være på vej væk.

Mathias Madsen er ellers på kontrakt i klubben også for den kommende sæson.

Daniel Grønhøj, der er salgs- og sportsdirektør i Herning-Ikast Håndbold, ønsker ikke at forholde sig til historien - udover denne kommentar:

- Mathias er på kontrakt hos os i den kommende sæson, og det er det, vi forholder os til, siger han til Herning Folkeblad.

På grund af corona-nedlukningen og de deraf følgende økonomiske udfordringer har Herning-Ikast Håndbold skåret ned på flere parametre. Blandt andet i spillertruppen, hvor der siges farvel til fire spillere: Emilie Steffensen, Julie Gantzel Pedersen, Annika Jakobsen og ikke mindst den norske profil Jeanett Kristiansen.

Mathias Madsen, der er tidligere topspiller hos blandt andet Bjerringbro-Silkeborg, tiltrådte som cheftræner sidste sommer. Forinden havde han igennem to sæsoner været assistent for daværende cheftræner Kristian Kristensen.

Sidstnævnte forlod klubben efter en del uro, hvor HIH angiveligt havde ført samtaler med en potentiel afløser.

Ikast-klubben er langt fra uvant med, at et trænerskifte sker på dramatisk vis. Gennem de seneste op mod 20 år har trænernavne som Lars Friis-Hansen, Christian Dalmose, Kenneth Jensen og Helle Thomsen forladt klubben som følge af uenigheder af forskellig art.

Afløser er på plads

Ifølge TV2 har Herning-Ikast Håndbold allerede Mathias Madsens afløser på plads. Den nuværende cheftræner for SønderjyskE i mændenes liga, Kasper Christensen, er ifølge mediet kørt i stilling til at overtage cheftrænerjobbet, når Mathias Madsens kontrakt udløber næste sommer. Hvis det da ikke sker allerede denne sommer.

Ifølge Herning Folkeblads oplysninger er det endnu ikke afgjort, hvorvidt Mathias Madsen bliver som cheftræner kontrakten ud - altså i den kommende sæson.

Herning Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Mathias Madsen, men HIH-træneren har ikke svaret på avisens henvendelser.