Det er dybt urimeligt: På Herning Gymnasium er lykketallet 13

Udgivet:09. maj 2022, 13.06

Læsetid:2 minutter

Per Ørum. Foto: PR-foto

Af Per Ørum byrådsmedlem i Herning Kommune for Det Konservative Folkeparti

UDDANNELSE Normalt forbindes tallet 13 med ulykke. Men i den aktuelle sag om den helt uforståelige afvisning fra Fordelingsudvalg Vest i Region Midtjylland af 35 elever bosiddende i Herning Kommune er tallet 13 et helt centralt tal.

Fordelingsudvalget har fastsat kapaciteten på Herning Gymnasium til 12 klasser ud fra 2021-tal, hvilket virker usagligt set på baggrund af, at gennemsnitsberegningen på de forgangne fem år (2017-21) er 13 klasser.

2021 er, som alle sikkert er bekendt med, ikke et helt almindeligt år på grund af coronaepidemien. I Herning arbejder vi seriøst og målrettet på at være en attraktiv uddannelsesby, og det er i den sammenhæng enormt positivt, at de unge finder vores gymnasium attraktivt. Således har 403 ansøgt om at gå på gymnasiet i modsætning til 326 året før. Det berettiger naturligvis til, at man får de 13 klasser. Det er desuden værd at nævne, at de unge har tilknytning til Herning og har gået på brobygningsforløb på Herning Gymnasium.

Jeg havde den store glæde at opleve min datter blive student på Herning Gymnasium sidste år. Tanken om, at hun ikke kunne få lov til at gå på sin ønskeuddannelse sammen med sine veninder, gør, at jeg sagtens kan sætte mig ind i den skuffelse og ærgrelse, som mange af de unge ansøgere samt deres familier og venner føler i disse dage. Det er dybt urimeligt, og det er politik, når det er værst. Der sidder nogle mennesker med politisk ansvar, og det ansvar forpligter, når man træffer beslutninger, som har store konsekvenser for de unges uddannelsesvalg og ikke mindst deres hverdag.

Det er en forkert beslutning, som der er truffet af fordelingsudvalget. Det er tydeligt i lyset af, at eleverne ikke, som der ellers argumenteres for, rykkes til mindre gymnasier. 10 ansøgere skal til Holstebro, og 12 ansøgere rykkes til en helt anden uddannelse end STX.

Med borgmester Dorte West i spidsen har vi på vegne af Herning Kommunes Økonomi-, Erhverv- og Uddannelsesudvalg sendt et brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og bedt om at få omgjort beslutningen. Den konservative byrådsgruppe bakker 100 procent op om det ønske, og vi har også sendt brevet til vores egen uddannelsesordfører i Folketinget, Gitte Willumsen.

Læs også
Urimelig behandling af Hernings unge Urimelig behandling af Hernings unge
Læs også:
Urimelig behandling af Hernings unge
Læs også
<span>Ugen på tryk:</span> Grotesk tvangsflytning af gymnasieelever <span>Ugen på tryk:</span> Grotesk tvangsflytning af gymnasieelever
Læs også:
Ugen på tryk: Grotesk tvangsflytning af gymnasieelever

Indlæser debat