Halchef: Vi savner gæsterne

Personale sendt hjem på lønkompensation

20. maj 2020, 12.46

Henrik Juhl er - sammen med en rengøringsmedarbejder - den eneste der stadig møder på arbejde. Resten af de ansatte er sendt hjem med lønkompensation. Foto: Ole Skydt

VIDEBÆK Det er hårdt at være lukket helt ned gennem godt to måneder.

Men mandag kom der dog lidt liv igen i Videbæk Idræts- og Fritidscenter (VIFC) med ottende klasserne fra Videbæk Skole, der skal undervises i hallens lokaler.

Alt personale undtagen centerleder Henrik Juhl og en rengøringsmedarbejder er sendt hjem.

- Efter nedlukningen 12. marts, stod det hurtigt klart, at idrætscentrene ikke ville kunne åbne igen lige med det samme. Efter et par uger med rengøring og renovering, blev personalet hjemsendt med lønkompensation, siger Henrik Juhl og fortsætter:

- Det er personalet fortsat.

Ruster sig til åbning

VIFC vil også søge den forlængede periode frem til 8. juli, når der åbnes op for det.

- Som det ser ud lige nu, er idrætscentre, fitness og svømmehaller først med i åbningsfase 4 til august. Der er således ikke megen halindtægt i disse måneder, ligesom restaurant Fru Madsen ligger helt stille, fortæller centerlederen.

Heldigvis er der ifølge Henrik Juhl fortsat håndværkere, der lejer idrætscentrets værelser.

- Så vi har fortsat nogle rengøringsopgaver i ugens løb, fortæller Henrik Juhl.

Overordnet er det ifølge Henrik Juhl en uheldig situation for alle med et lukket center.

- Vi savner vore daglige gæster i fitness, svømmehal og haller. Når skaden nu er sket, så kan vi også være lykkelige for, at det ikke skete midt i indendørssæsonen med fuld halbooking og masser af store arrangementer - nu var det trods alt »kun« de sidste 14 dage af den sæson, der blev revet i stykker af corona, siger Henrik Juhl og fortsætter:

- Vi ruster os til oplukningen igen, hvor der vil være yderligere muligheder for håndafspritning samt ekstra rengøring og desinficering når vi får lov at slå dørene op.