HCM forlænger med topscorer: Skriver tre år med ung højrefløj

Jonathan Sørensen napper tre sæsoner mere i HC Midtjylland

Udgivet:21. juli 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Højrefløjen Jonathan Sørensen har skrevet kontrakt for yderligere tre sæsoner med HC Midtjylland. I sidste sæson blev han delt topscorer i klubben. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Den formstærke højrefløj Jonathan Sørensen har netop sat sin underskrift på en forlængelse af sit ophold hos ligaoprykkerne HC Midtjylland.

Han har i de seneste sæsoner været en målmaskine, der både laver mål på kontra og fra fløjen. I den seneste sæson i 1. division scorede den 23-årige fløj 113 gange og delte dermed holdets topscorerværdighed med fløjen på den anden side af banen, Kasper Kvist. Bagspilleren Sebastian Wistoft Jensen nåede 112 scoringer.

Jonathan Sørensen stammer fra Esbjerg, hvor håndboldkarrieren blev indledt. Han var omkring forskellige klubber, inden han i sommeren 2019 skiftede fra HEI, Aarhus til HC Midtjylland.

- Nu skal vi spille liga igen, og jeg er rigtigt godt tilfreds i klubben. Det er de elementer, der gjorde, at det var nemt at sige ja tak til en forlængelse. Jeg har det godt og udvikler mig hele tiden. Jeg synes, det er super fedt, at jeg har haft nogle trænere og en klub, der tror på mig, og det er med til at gøre, at man lige giver sig lidt ekstra hver gang.

- Og så er det jo fedt, at der er en flok talenter, der presser på nedefra og gør, at man skal holde sig skarp og være med til at lære fra sig. Det passer mig rigtigt godt, fastslår Jonathan Sørensen i en pressemeddelelse fra klubben.

Klar med en ligaplan

Med liga på programmet i den kommende sæson må man formode, at der venter en helt anden sæson end den seneste, hvor HCM vandt 1. division i suveræn stil.

- Jeg ser frem til at spille i ligaen, men jeg ved også, at det bliver noget helt andet end det, vi kommer fra, men jeg er sikker på, at Mads og Søren (trænerne Mads Hjortshøj og Søren Baadsgard, red.) har en plan, der betyder, at vi bliver oppe. Vi har brug for at lægge maksimalt pres på de andre hold, og det pres kan vi skabe med en fyldt Klink & Jensen Arena, så hermed en opfordring til tilskuere, fans og sponsorer om at komme i hallen hver gang. Jeg glæder mig allerede helt vildt til den første kamp mod Skjern, siger Jonathan Sørensen.

Cheftræner Mads Hjortshøj sender store roser mod den unge fløj.

- I den forgangne sæson var Jonathan outstanding, og en spiller der virkelig er vokset med opgaven - både på og udenfor banen. Han er en rollemodel for de unge talenter i klubben. Han er én, de kan spejle sig i, hvor de kan se, at hårdt arbejde betaler sig.

Klubbens formand, Kim Simonsen, fremhæver også spilleren som en god case.

- Det beviser, at vores model med kontinuitet virker. Jonathan var et af de unge talenter, vi tog ind og satsede på, og det har bare på alle parametre vist sig at være en god beslutning. Men man ikke kommer sovende til det. Det er benhårdt arbejde hver dag - både i hallen og lige så meget i styrkelokalet for at nå gennem nåleøjet, siger Kim Simonsen.

Indlæser debat