Ikast-firma gennem tre generationer: Fra tre spand heste til en hær af lastbiler

Bo Christensen er tredje - og højst sandsynlig også sidste - generation i familievirksomheden Marius Christensen & Sønner. Han har ingen planer om, at børnene skal overtage efter ham

12. juni 2018, 17.02

Bo Christensen har været i Marius Christensen & Sønner i mere end 30 år. I 2001 overtog han som tredje generation, da han købte virksomheden på markedsvilkår. Foto: Henrik Ole Jensen

Familievirksomhed Der er sket meget siden familievirksomheden Marius Christensen & Sønner, så dagens lys i Ikast 1923. Vognmandsfirmaet har været igennem to generationsskifter, hvor det i dag er tredje generation, 53-årige Bo Christensen, der står i spidsen for foretagendet.

Med sine 30 ansatte og 25 lastvogne står det Ikast-baserede firma i dag i noget af en kontrast til, hvordan det så ud i de første år, da Bo Christensen farfar, Marius Christensen, grundlagde firmaet.

Efter mange års hårdt arbejde, hvor virksomheden stod for den kommunale renovation i Ikast samt udgravning af kældre, hvor jorden blev flyttet med håndkræft, bestod farfarens firma i 1939 af to lastbiler og tre spand heste.

I 1960'erne blev det første generationsskifte påbegyndt, hvor Bo Christensens far samt to onkler overtog tøjlerne. Dem sad de med op gennem 1990'erne, inden de to onkler gik på pension og et nyt generationsskifte blev kørt i stilling i 1998. Det medførte, at Bo Christensen blev direktør i virksomheden i 2001, og den position har han sidenhen bestredet.

Ingen plan om at overtage...