Gudstjenester aflyst: Kirkelige handlinger som begravelser gennemføres med begræsninger

Pårørende har måttet bede bekendte om ikke at møde op til begravelse på grund af coronavirussen. Konfirmationer kan også blive ramt

13. marts 2020, 13.50

Begravelser gennemføres med restriktioner på linje med dåb og vielser, siger sognepræst Jens Peter Garne, Ikast. foto: flemming hansen

IKAST-BRANDE Gudstjenester i alle landets folkekirker er med øjeblikkelig virkning berørt af regeringens beslutning om at lukke for alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter.

Det betyder, at alle gudstjenester i løbet af de kommende 14 dage er blevet aflyst.

Det samme gælder møder og aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse og bisættelser derimod er ikke offentlige.

Konfirmander bliver hjemme

Men de er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 100 mennesker.

- Begravelser kræver derfor lidt ekstra planlægning. Vi har en begravelse i eftermiddag, hvor de pårørende har været nødt til at bede bekendte undlade at møde op for at holde antallet i kirken under 100, siger sognepræst i Ikast Jens Peter Garne.

- Vi gennemfører også dåb og bryllupper, men i alle tilfælde tager vi en snak med folk om muligheden for at udskyde handlingen, siger Jens Peter Garne.

Nødsituationen betyder også, at konfirmationsforberedelserne i de kommende to uger er aflyste.

- Med det foreløbige tidsperspektiv ser det ikke ud til, at selve konfirmationerne bliver berørte. Men ingen kan jo desværre forudse, hvordan situationen udvikler sig, siger Jens Peter Garne.