Kære Anne, lad os nu være ærlige

Udgivet:26. september 2022, 11.32

Læsetid:2 minutter

Dina Raabjerg. Foto: PR-foto

Af Dina Raabjerg byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

STRAMNING 23. september var regeringen sammen med konservative del af en hjælpepakke, der skal lette tingene lidt for danskerne i en hård tid. Som en del af pakken indgår, at der skal spares en procent på store dele af statens budget.

Det kommer kun fire dage efter, at Anne Paulin (S) i Herning Folkeblad skriver en lang historie om, hvor forfærdeligt det vil være, hvis man går ind på et forslag fra konservative om at effektivisere 0,4 procent i de offentlige budgetter. I sit indlæg lover Anne Paulin, at med S ved roret, så får ingen lettet økonomien gennem lavere skat. Og man vil ikke skære i hverken velfærd eller Arne-pension. Tværtimod skal vi styrke velfærden.

Det er lidt tungt at skulle læse alle de usande historier fra S om konservative forslag. Og særlig komisk bliver det, når socialdemokraterne fire dage senere selv har indset, at for at kunne lette livet for danskerne så skal der effektiviseres en hel del et andet sted.

Samme dag, som vi fik forliget om hjælpepakken, varsler Nationalbanken om økonomisk krise og tilbagegang i 2023. Godt nok varsler man i første omgang kun 0,1 procent i tilbageslag. Medmindre altså at »Regeringens slappe forslag til finanslov« bliver vedtaget; for bliver den finanslov vedtaget, så bliver det endnu værre.

Nationalbanken siger, at det er at flygte fra ansvaret, når man ikke fortæller vælgerne sandheden. Og at der skal strammes med 1 procent og 26 milliarder kroner. Dette vil svare til en stramning i den offentlige sektor på 35.000 personer i løbet af et år. Og det er tilfældigvis i cirka samme størrelsesorden, som den offentlige sektor er vokset med under S-regeringen. I øvrigt det største antal offentligt ansatte i Danmarkshistorien.

Set i det lys så er den konservative plan mindre indgribende end det, Nationalbanken anbefaler, hvis økonomien ikke skal køre helt af sporet.

Og samtidig varsler Nationalbanken en alarmerende krise, hvis man kører ud af regeringens spor og hiver i øvrigt tæppet helt væk under Anne Paulins løfter.

Som politikere har vi et ansvar for at stå sammen og få Danmark igennem den her krise på en måde, hvor vi ikke forværre tingene mere, end det er nødvendigt. Og den ansvarlighed håber jeg, at Anne Paulin vil hjælpe os med at udvise.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere